Ispiši ovu stranicu

Profesorica Marica Dolenec-Jurinić sudjelovala na Eurostatovoj radionici za nastavnike u Parizu

22.10.2019.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

Ove je godine, 5. i 6. listopada, po prvi put održana Eurostatova radionica za srednjoškolske nastavnike. Na radionici u Parizu sudjelovalo je 60 nastavnika matematike, fizike, ekonomije, geografije, povijesti i društvenih znanosti iz svih zemalja Europske unije.

Tema dvodnevne radionice bila je kako učenicima na suvremen i zanimljiv način približiti statistiku i educirati ih da sami u moru vijesti i tumačenja istih pronađu ispravne i točne podatke te ih ispravno interpretiraju. Voditelji radionice iz Eurostata predstavili su materijale koje su pripremili za nastavu, ali posebno ih je zanimalo što bi nastavnicima koji predaju satistiku ili njezine dijelove koriste u svojim predmetima bilo zanimljivo i korisno za nastavu.

Predavači i voditelji radionica bili su vodeći ljudi iz Eurostata: Martina Hahn (voditeljica Eurostat Unit B1: Methodology; Innovation in official statistics), Louise Corselli-Nordblad (Eurostat Unit B4: Dissemination and User Support), Teodora Brandmuller (Eurostat Unit B4: Regional statistics and geographical information), Britta Gauckler (Eurostat Unit B1: Methodology; Innovation in official statistics) i sveučilišni profesor matematike i statistike Jo Rřislien (University of Stavanger, Norveška).

Na radionicu je bilo pozvano i petero profesora iz Hrvatske: Martina Novak iz Varaždina, Dolores Guštin iz Rijeke, Branko Rumenović iz Ogulina, Marin Čuljak iz Zagreba te naša profesorica matematike i statistike Marica Dolenec-Jurinić. Vremena za razgled grada nije bilo puno, ali ipak se u dobrom društvu i s još jednim pridruženim članom hrvatske ekipe, kolegicom Barbarom Strnad iz Novog Mesta iz Slovenije, našlo i takvih trenutaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitano 2036 puta