Ispiši ovu stranicu

Održan treći sastanak sudionika projekta „Stärkung der DaF-Vetikale im kroatischen Bildungssystem“

27.02.2020.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

U subotu, 22. veljače u Srednjoj školi Ivanec, održan je treći susret sudionika projekta u organizaciji Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika (KDV) uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke. Učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Srednje škole Ivanec te Osnovne škole Izidora Poljaka iz Višnjice ulaze u posljednju fazu projekta, kojem je cilj poduprijeti vertikalu učenja njemačkoga kao stranoga jezika od osnovne do srednje škole, a onaj konačni je izrada slikovnog kalendara za 2021. godinu, koji će sadržavati znamenitosti naše regije, ali na njemačkome jeziku. 

Na ovom sastanku učenici su imali novi zadatak. Nakon što su na prošlome saznali nešto više o fotografiji i kako napraviti onu najbolju, odabrali su u okviru svoje teme najljepše fotografije, koje će prikazati na interaktivnoj izložbi u travnju ove godine. Osim toga, uz svaku odabranu fotografiju mora biti priloženi tekst na njemačkome jeziku, a upravo je izrada teksta bio zadatak ovog susreta. Učiteljica njemačkoga jezika Ivana Matić napravila je stoga nekoliko primjera teksta, koji bi mogli pratiti fotografije. Na temelju primjera učenici su po grupama dobili zadatke, kako napraviti odgovarajući i što bolji tekst, kojim će opisati fotografiju.

Nakon uvodnog dijela učenici su u svojim tematskim grupama istraživali značajne podatke o odabranim slikama, odnosno znamenitostima, svečanostima, geografskim obilježjima, legendama i sličnome, kako bi značajne podatke uvrstili u tekst na njemačkome jeziku. Radionica izrade teksta trajala je dva sata, a učenici su bili izrazito kreativni i motivirani.

Kako je izgledala još jedna radna subota ovog projekta, pogledajte u slikama koje slijede.

 

 

 

 

Pročitano 982 puta