Ispiši ovu stranicu

"Minute za čitanje" u izvedbi naših učenica

06.12.2021.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

Povodom obilježavanja Godine čitanja i Mjeseca hrvatske knjige, Hrvatsko čitateljsko društvo osmislilo je virtualnu akciju poticanja čitanja i pismenosti "Minuta za čitanje".

U fokusu ovogodišnje manifestacije bili su hrvatski autori s motom Ajmo hrvati se s knjigom!

Uz podršku knjižničarke Iskre Petak i profesorice hrvatskog jezika, Maje Držaić, polaznice Literarne skupine „hrvale“ su se s domaćim autorima i snimile svoje videozapise čitanja. Bilo im se teško ograničiti na jednominutno čitanje kako je zahtijevala virtualna akcija, stoga su videozapisi naših učenica koju sekundu (ili minutu) duži! Zahvaljujemo profesorici Držaić i učenicama koje su se uključile u virtualnu akciju poticanja čitanja i nadamo se da će vam njihovi videozapisi biti motivacija za čitanje i hrvanje s knjigom.

Na sljedećim linkovima možete poslušati i vidjeti Lanu u čitanju Tadijanovićeve poezije, Petru koja se hrva s Matoševom poezijom, Dariu koja čita Krležinu pjesmu u prozi, Tajanu u čitanju Zagorkina Viteza slavonske ravni te Emu koja se hrva s romanom Kristiana Novaka Ciganin, ali najljepši. Njihovi će se videozapisi također svakodnevno emitirati i u holu naše škole.

Čitajte!

Lana Stolnik (1.G1) - Dragutin Tadijanović, Stope u snijegu

Petra Blaško (1.G1) - Antun Gustav Matoš, Gospa Marija

Daria Vusić (3.G2) - Miroslav Krleža, Čežnja

Tajana Štefanec (1.E) - Marija Jurić Zagorka, Vitez slavonske ravni

Ema Lonjak (3.G2) - Kristian Novak, Ciganin, ali najljepši

Pročitano 1099 puta