Ispiši ovu stranicu

Prvi dan nastave u novoj školskoj godini

05.09.2022.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

93 učenika i učenica prvih razreda gimnazije, ekonomske škole i strukovnih zanimanja danas je započelo novo poglavlje svojega školovanja u Srednjoj školi Ivanec. Njih je tom prigodom pozdravila ravnateljica mr.sc. Lidija Kozina koja im je zaželjela dobrodošlicu i uspješnu nastavnu godinu. 

Ravnateljica je također pozdravila i goste koji su prisustvovali svečanosti prvog dana nastave, varaždinskog župana Anđelka Stričaka, gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića, predsjednika Gradskog vijeća Zdenka Đurasa, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslava Huđeka i njegovu zamjenicu Sanju Herceg te Ljiljanu Risek, pročelnicu Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Grada Ivanca. Učenicima i djelatnicima obratili su se gradonačelnik Milorad Batinić te varaždinski župan Anđelko Stričak koji su učenicima i djelatnicima također zaželjeli uspješno školovanje.

Nakon pjesme dobrodošlice koju je gostima i novim učenicima otpjevao Djevojački zbor Srednje škole uz pratnju prof. Martine Jakšić Rodiger na glasoviru, učenici prvih razreda upoznali su svoje razrednike te s njima "odradili" prve satove razrednika i upoznavanje s novom školom.

Ravnateljica je s gostima obišla školu u koju su se proteklih godina uložila višemilijunska sredstva u obnovu školske zgrade i sportske dvorane, prateće infrastrukture i ulaznog trga te posebno u opremanje učionica za izvođenje moderne nastave. Posebno je istaknula i trenutne Erasmus+ projekte koje škola provodi, Virtualni STEM muzej i Objektno orijentirano programiranje za zabavu. Župan Anđelko Stričak potom je službeno otvorio novu, takozvanu "otvorenu učionicu" u krugu škole koju su zajedno osmislili i izradili učenici stolari i strojari kao dobar primjer povezivanja dvaju sektora koji djeluju u Srednjoj školi Ivanec i za koje posljednjih godina ima sve više interesa prilikom upisa u srednju školu.

 

Pročitano 826 puta