Ispiši ovu stranicu

Prijava za rad u Centru izvrsnosti iz astronomije

10.09.2019.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

Od ove školske godine u okviru Centra izvrsnosti iz fizike, sa sjedištem u Elektrostrojarskoj školi Varaždin, počinje s radom astronomska grupa. Pozivaju se svi učenici zainteresirani za astronomiju da se uključe u rad centra izvrsnosti.

Astronomija, jedna od najstarijih znanosti i ključna za razvoj čovjekova pogleda na svijet, vrlo je malo zastupljena u nastavnim programima. Njezin ubrzani razvoj i promjene u znanstvenoj slici svijeta koje donosi čine je neophodnom u razvoju znatiželjnih mladih ljudi.

Centar izvrsnosti osmišljen je kao niz predavanja i astronomskih radionica u kojima učenici razvijaju svoj istraživački duh. Istovremeno, provode se pripreme učenike za školska, županijska i državna natjecanja. Centar je opremljen kvalitetnom astronomskom opremom i edukativnim materijalima za održavanje nastave, radionica i astronomskih promatranja.

Rad u Centru odvijat će se svake subote od 26.10.2019., u vremenu od 8.30 h do 12.00. Nastava će se izvoditi u blok satima između kojih je 20 minuta pauze tijekom koje učenici dobivaju besplatnu užinu. Također će biti organiziran terenski rad koji uključuje promatranja i fotografiranje teleskopima (u dogovoru s učenicima i roditeljima).

Zainteresirani učenici neka se jave razrednicima, profesorima geografije ili fizike najkasnije do 20.9.2019. zajedno s potpisanom privolom koja se nalazi u privitku.

Pročitano 1128 puta