Ispiši ovu stranicu

Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima za 2019. godinu

24.03.2020.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

Poštovani roditelji i učenici,

iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta skreću pažnju svima na ugovorne obveze koje se preuzimaju potpisivanjem ugovora o stipendiji kroz Projekt "Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima" za 2019. godinu, a koje donosimo u nastavku:

Školska godina je praktično pri kraju te je u ovom trenutku razvidno zalaganje učenika u proteklom periodu temeljem kojeg će se formirati njihov uspjeh, a koji zasigurno ne može biti rezultat nemile situacije u svezi epidemije korona virusa koje bi vjerojatno pojedini učenici i roditelji bili spremni navesti kao razlog za neuspješni završetak razreda. 

Slijedom navedenoga, potrebno je uzeti u obzir da će učenici koji neće uspješno završiti razred biti u obvezi vratiti cjelokupni iznos stipendije, a u slučaju da to ne učine, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta bit će prisiljeno aktivirati zadužnicu i ovršiti ih u svrhu naplate potraživanja.

Ovim putem također ističemo kako se korisnici stipendija o statusu svojih prijava mogu informirati putem poveznice http://poticaji.mingo.hr, a popis korisnika stipendija dostupan je putem poveznice: http://poticaji.mingo.hr/objava.aspx?godina=2019, a koje informacije su javno objavljene na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te dakle nema potrebe da škole sve učenike kojima je dodijeljena potpora kontaktiraju i obavještavaju o navedenoj okolnosti.

Dostava ugovora je u tijeku od kraja veljače. Naime, obzirom da je temeljem Projekta „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2019. godinu dodijeljeno gotovo 4200 stipendija razvidno je kako se radi o zaista velikoj količini dokumentacije koju je potrebno pripremiti te stoga nije moguće očekivati da će odjednom biti pripremljeno, potpisano od ovlaštenih osoba i otpremljeno 4200 ugovora u kratkim rokovima. U svezi s navedenim slobodni smo Vas uputiti i na najnoviju obavijest objavljenu na našim mrežnim stranicama koja je dostupna putem poveznice: https://www.mingo.hr/page/krenula-isplata-stipendija-za-ucenike-u-srednjem-strukovnom-obrazovanjuje.


Zaključno ističemo kako će ugovori korisnicima stipendija biti dostavljeni kada se za to steknu uvjeti.
 

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji!

S poštovanjem,

cid:<a href=

Pročitano 1511 puta