Ispiši ovu stranicu

Prometna Učilica - 4. Državno natjecanje

20.01.2022.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

Dragi učenici,

pozvani ste na 4. Državno natjecanje učenika srednjih škola u poznavanju prometnih propisa na Prometnoj Učilici.

Natjecanje traje od 20.01.2022. do 12.03.2022. U tom terminu učenici mogu neograničeno pristupiti svim sadržajima i vježbama, kao i svakom od osam ispita provjere znanja prema istaknutom rasporedu ispita. Za najuspješnije učenike i škole osigurali smo brojne i vrijedne nagrade te diplome i pohvalnice.

Prometna Učilica dugi niz godina je bila dio operativnog plana Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske na prevenciji sigurnosti cestovnog prometa, kojim uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, radili na edukaciji učenika osnovnih i srednjih škola i upoznavali ih s prometnim pravilima i propisima te s poželjnim načinom sudjelovanja u prometu.

Ovogodišnje natjecanje se provodi u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine u okviru preventivno edukativnih programa s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece u prometu. Opći cilj Nacionalnog plana smanjenje je broja osoba poginulih u prometnim nesrećama i broja teških prometnih nesreća u cestovnom prometu za 50 posto.

Državno natjecanje u potpunosti se provodi online, a učenici se za natjecanje prijavljuju samostalno AAI@EduHR korisničkim podacima. 

Za učenike smo osigurali brojne poučne sadržaje iz prometne kulture te vježbe i zadatke za provjeru znanja, a koliko su dobro usvojili znanje provjerava se na ispitima koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova RH.


Natjecanje je organizirano u dvije kategorije:

- pojedinačno natjecanje učenika po uzrastima

- natjecanje škola

Nagrade za najuspješnije učenike 1. i 2. razreda:

- 1. mjesto – eRomobil ili Mobitel

- 2. i 3. mjesto – Akcijska kamera ili Web kamera

- 4. i 5. mjesto: Lokot za bicikl ili USB memorija

- 6.- 10. mjesto – Lampe za bicikl ili brzinomjer za bicikl

Nagrade za najuspješnije učenike 3. i 4. razreda:

- 1. mjesto – eRomobil ili Laptop

- 2. i 3. mjesto – Akcijska kamera ili Web kamera

- 4. i 5. mjesto: Lokot za bicikl ili USB memorija

- 6.- 10. mjesto – Lampe za bicikl ili brzinomjer za bicikl

Također nagrađujemo angažman učenika na promicanju prometne kulture temeljem broja drugih učenika koje su oni potaknuli na usvajanje znanja prometnih pravila i propisa i sudjelovanje u natjecanju.

SuperStar nagrada za najuspješnijeg učenika: Najnovija PlayStation®5 konzola

 

Za sve informacije o pravilima natjecanja i nagradama posjetite naše web stranice.

 

Srdačan pozdrav,

Tim Prometne Učilice

Pročitano 809 puta