Ispiši ovu stranicu

Terenska nastava učenika u Beč

13.03.2023.  -  Napisala  Iskra Petak
Tekst:   /  

U petak 10. ožujka u sklopu terenske nastave iz predmeta Fizika i Financijska pismenost, učenici trećih i četvrtih razreda gimnazije te učenici 4. razreda ekonomske škole posjetili su Tehnički muzej i Financijski životni park (FLIP) u Beču. Terensku nastavu su vodile nastavnice Anita Čelig, Marta Bregović Flegar, Helena Galić i nastavnik Davor Žukina.

U Tehničkom muzeju u kojemu se na interaktivan način može iskusiti znanost i tehnologija, učenici su obišli odjele energije, prometa, kućanstva, razvoja medija i prirodnih znanosti te u interaktivnom okruženju izmjerili koliko decibela mogu proizvesti svojim glasnicama, kolikom se brzinom spuštamo niz tobogan i mnoge druge zanimljivosti. Proučili su i kako se njiše Foucaultovo njihalo, kako Brownovo gibanje ovisi o temperaturi, kako kamen i pero padnu istodobno u vakuumiranoj cijevi, proučili su gibanje planeta i još mnogo činjenica iz fizike koje su naučili na nastavi, a dosad nisu imali prilike uživo vidjeti niti isprobati.

Financijski životni park (Financial Life Park) smješten je u sklopu Erste Campusa u Beču, inovativno je mjesto za promicanje odgovorne upotrebe novca i financijske odgovornosti mladih. Obilazak je trajao 120 minuta, a učenici su interaktivno stjecali financijska znanja i shvatili važnost planiranja osobnog života. Učenici su pomoću novčanika, tj. tableta sudjelovali u izazovima u različitim područjima unutar parka i odgovarali na ponuđena pitanja. Voditelji u parku objašnjavali su kako koji modul FLIP-a funkcionira te su zajedno s učenicima diskutirali o temama iz područja bankarstva i ekonomije.

Povratna informacija od strane učenika o zadovoljstvu u sudjelovanju u kvizovima u FLIPU i interaktivnim iskustvima u Tehničkom muzeju bila je vrlo pozitivna pa vjerujemo da ćemo i narednih godina biti u mogućnosti organizirati ovakvu terensku nastavu.

Anita Čelig, nastavnica ekonomske grupe predmeta

 

Pročitano 514 puta