eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Poštovani učenici i roditelji,

zbog štrajka zaposlenika Srednje škole Ivanec, nastava se od srijede 20.11.2019. do daljnjega neće održavati.

Praktična nastava kod poslodavaca održava se redovito.

 

Molimo vas da za sve daljnje obavijesti pratite web i Facebook stranicu Srednje škole Ivanec.

 

Za sva pitanja možete se obratiti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Zahvaljujem na razumijevanju,
Ravnateljica
Lidija Kozina

Poštovani učenici i roditelji,

zbog štrajka zaposlenika Srednje škole Ivanec, nastava se u utorak 19.11.2019. neće održati.

Praktična nastava kod poslodavaca održava se redovito.

Za sva pitanja možete se obratiti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Zahvaljujem na razumijevanju,
Ravnateljica
Lidija Kozina

S posebnim pijetetom danas se prisjećamo žrtve koju su Vukovar i Škabrnja dali za našu Domovinu.

Da se ne zaboravi 18. studenoga 1991. godine.

U petak, 15.11.2019., pedagoginja je s učenicima obilježila Međunarodni dan tolerancije. Učenice Literarno-recitatorske grupe su, pod vodstvom profesorice Držaić, u holu škole izložile svoje kratke priče o toleranciji, a pedagoginja je napravila panoe o toleranciji i preporukama o glazbi, knjigama i filmovima koji govore o toj tematici. Pod velikim odmorom učenici su slušali glazbu koja govori o poštivanju različitosti te sudjelovali u nagradnoj igri. Cilj nagradne igre pod nazivom „Oboji svijet svojim riječima“ bio je na papirić napisati što za tebe znači tolerancija ili napisati svoju poruku mira. Prvu nagradu osvojila je učenica Maja Bregović iz 2.G2 razreda, koja je autorica i jedne od priča o toleranciji, a drugu nagradu svojom kreativnošću osvojila je učenica Simona Bunić iz 4.G2 razreda. Porukama o toleranciji ukrasili smo još jedan pano tako da svi možemo pročitati što za učenike naše škole znači tolerancija. Evo samo nekih od njih: 

 

Svojim konačnim tijelom i beskonačnim umom – prihvaćaj druge!

 

Zašto drugima činio ne bi,

Ono što želiš da drugi čine tebi?

Lijepa riječ sva vrata otvara,

Ljubav nas oplemenjuje i sreću stvara.

Svako ljudsko biće jednako je vrijedno,

Iako različiti, svi smo mi jedno!

 

Za mene tolerancija je poštivanje drugih ljudi,

Da nitko nikoga ne omalovažava i ne kudi.

Fizički smo različiti,

Ali u duši, svi smo isti.

U trenutku kada ćemo se svi osjećati prihvaćeno,

Svijet će biti bolje mjesto.

 

Kada je ljubav u pitanju, vjera, rasa i spol nisu bitni!

 

Tolerancija čini bolju sadašnjost i omogućuje bolju budućnost.

 

Toleriraj sestru, toleriraj brata

Uvijek im otvori vrata.

Njihove ideje slušaj pomno

Od tebe to je puno.

Bili gluhi ili slijepi

U duši svi smo lijepi.

Uvijek poštuj različitosti

Jer si i ti od nekoga različit.

 

Za mene je tolerancija najljepša stvar na svijetu. Ona je zajedništvo u svijetu i sva ljubav svijeta, ona čini ljude sretnijima. Tolerancijom činimo svoj, ali i tuđi život ljepšim, a time i cijeli svijet činimo boljim mjestom za život.

Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca i studenata, a s ciljem razvijanja kompetencija, znanja i sposobnosti za sudjelovanjem u lokalnoj zajednici, Savjet mladih Varaždinske županije organizirao je edukativnu radionicu za učenike srednjih škola s područja Varaždinske županije pod imenom „Simulacija sjednice županijske skupštine Varaždinske županije".

Radionica se odvijala 7. i 14. studenog u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu, na kojoj su sudjelovale i učenice 4.g2 razreda Srednje škole Ivanec, Brigita Balaško i Lea Sajko.

Ivančica Slunjski, prof.

Platforma za međugrađansku solidarnost CROSOL i Zaklada SOLIDARNA, kroz projekt „Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.”, podržat će škole, učeničke domove i školske klubove u njihovom snažnijem javnom djelovanju tijekom predsjedanja RH Vijećem EU od 01. siječnja do 30. lipnja 2020. godine.

S tim ciljem otvara se poziv na dostavu projektnih prijedloga putem kojeg učenici, škole i učenički domovi diljem Hrvatske mogu dobiti do 10.000 kuna za kampanje i projekte borbe protiv klimatskih promjena.

 

Prijedlozi tema* u okviru natječaja „Učeničke akcije protiv klimatskih promjena“:

a) Šume: Imate ideju kako EU i Republika Hrvatska kao njezina članica mogu zaštititi europske i svjetske šume od Medvednice preko Karpatskog gorja do Amazone? Što mogu poduzeti sami građani?

b) Voda: Hrvatska je bogata izvorima pitke vode. Što EU i Republika Hrvatska mogu učiniti da zaštite naše rijeke i more od plastičnog otpada, zagađenja i eksploatacije? Što mogu poduzeti sami građani?

c) Zrak: Zrak koji udišemo postaje sve zagađeniji. Što EU i Republika Hrvatska mogu učiniti kako bi nam osigurale čist i zdrav zrak? Što mogu poduzeti sami građani?

d) Otpad: U mnogim gradovima širom Hrvatske ali i Europe otpad se i dalje ne odvaja ili se iz kontejnera prelijeva na ulice. Imate li prijedlog kako to EU i Republika Hrvatska mogu popraviti? Što mogu poduzeti sami građani?

*Dozvoljeno je predlaganje drugih tema u okviru klimatskih promjena.

Pri izradi projekata razmislite kako klimatske promjene utječu na vaše gradove i mjesta (npr. kolike su štete od požara i poplava), što vi možete učiniti vezano za predložene teme i što želite da političari u Hrvatskoj i Europskoj uniji učine po tom pitanju za vrijeme predsjedanja RH Vijećem EU.

Neke od mogućih aktivnosti su:

- ulične akcije

- javne kampanje

- umjetničke akcije i izvedbe (street art, performansi, predstave, koncerti itd.)

- mobilizacija drugih unutar vaše škole ili kvarta

- debate/tribine

- medijski istupi

 

Projektni prijedlozi zaprimaju se putem online platforme Survey Monkey od 14. studenog 2019. godine do 14. prosinca 2019. godine.  Rezultati natječaja bit će javno objavljeni  najkasnije 23. prosinca 2020. godine.

Sve informacije nalaze se u privitku i na www.solidarna.hr

 

Ukoliko se želite prijaviti za sudjelovanje, molimo vas da se javite knjižničarki, nastavnicama geografije, bilogije ili etike.

Kao i svake godine u studenom, učenici gimnazije i ekonomske škole, posjećuju međunarodni sajam knjiga i učila, poznati Interliber koji se već 42. godinu održava na Zagrebačkom Velesajmu te potom nastavljaju do središta grada i jednog od gradskih kazališta.

Tako je bilo i jučer - nakon što su razgledali bogatu ponudu raznih naslova (i možda ponešto kupili), prošetali centrom Zagreba, uslijedila je kazališna predstava "Kako je počeo rat na mom otoku" u Gradskom kazalištu Gavella. Predstava je napravljena prema istoimenom filmu Vinka Brešana, nastalog 1996. godine po scenariju Ive i Vinka Brešana, a na komičan i ironičan način progovara o samim počecima rata. Kao i uvijek do sada, moramo pohvaliti sve naše učenike na primjerenom ponašanju tijekom cijelog poslijepodneva! Nadamo se da vam je bilo zanimljivo i poučno te da i sljedeće godine nastavljamo s ovakvim oblikom terenske nastave.

Ovaj je tjedan u Srednjoj školi Ivanec obilježen Međunarodni dan računovođa.

Učenice koje pohađaju dodatnu nastavu iz Računovodstva u holu su pripremile pano povodom samog dana obilježavanja, 10.studenog, a zatim su na satovima razrednika u gimnazijskim razredima održale predavanja. Predavanje se sastojalo od prezentiranja osnovnih pojmova računovodstva, zanimljivosti iz računovodstva, opisa računovodstvenih poslova te poželjnih vještina, znanja  i osobina računovođa. Tokom predavanja učenici su zajedno s predavačicama pomoću online kalkulatora za obračun plaća istražili kako se obračunavaju plaće, pokušali odredili koliku bi plaću jednog dana htjeli zaraditi te koliki bi bio ukupan trošak plaće koji na kraju snose poslodavci. Vjerujemo da su učenicima predavanja bila zanimljiva, posebno u dijelu izračuna plaća!

Anita Čelig, dipl.oec.

Drage učenice i učenici,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poziva vas da se prijavite na Javni poziv osnovnim i srednjim školama za izradu videonajave književnog djela po izboru (book trailera) koji je objavilo Ministarstvo kulture.

Na Javni poziv mogu se prijaviti isključivo osnovne i srednje škole s videoradovima svojih učenika javno dostupnima putem mrežnih servisa (Vimeo, YouTube i sl.). Prijavljeni videoradovi mogu predstavljati bilo koju knjigu bilo kojeg autora i smiju trajati najviše 3 minute.

Prijave na temelju ovog Poziva mogu se podnositi od 11. studenog 2019. do 1. veljače 2020. godine. Sve u roku pristigle prijave razmotrit će posebno formirano povjerenstvo te odabrati najkvalitetniji videorad koji na najbolji način predstavlja odabranu knjigu i njezinog autora, odnosno promovira čitanje.
Za najbolji videorad koji predstavlja knjigu Ministarstvo kulture nagradit će razred iz kojeg dolazi učenik autor izletom s kulturno-umjetničkim programom u dogovoru sa školom.

Detaljnije upute možete pronaći na poveznici https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=23685

 

Znamo da u školi ima puno talentiranih učenika pa očekujemo vaše prijave (javite se knjižničarki, nastavnicima hrvatskog jezika ili razredniku)!

Drage učenice i učenici,

ovaj petak pod velikim odmorom obilježavamo Međunarodni dan tolerancije te ćemo povodom toga slušati glazbu koja govori o toleranciji. Pozivamo vas da dođete u hol škole, pročitate kratke priče na temu tolerancije koje su napisale naše učenice, pogledate panoe koje je za vas osmislila pedagoginja i sudjelujete u nagradnoj igri. Cilj igre je na papirić napisati što za vas znači tolerancija ili napisati svoju poruku mira. Najkreativnija poruka biti će nagrađena.

Osim toga, u večernjim će se satima će u amfiteatru škole održati projekcija filma „Parada“ s početkom u 18:30 sati. Slobodno ponesete grickalice i sok.

Svi ste pozvani da svojom prisutnošću obilježite ovaj vrlo važan dan koji nas podsjeća koliko je važno poštivati, prihvaćati i uvažavati različitosti.

Obojimo svijet šarenim bojama tolerancije!

Stranica 1 od 53

Back to top