eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Čarolija nadolazećih blagdana u našoj je školi već započela! Uz pomoć vijeća učenika okićen je bor, a zahvaljujući učenicima stolarskog usmjerenja i njihovom majstoru Tomici Sankoviću toplini i ugođaju doprinose i njihovi radovi - eko borić te prekrasan kamin uz koji učenici mogu sjesti i fotografirati se.

 

U petak 3. prosinca, 60-ak je učenika u pratnji nastavnika, pogledalo dokumentarni filma "Ljubav oko svijeta" za kojega su scenarij i režiju napravili Davor i Anđela Rostuhar. Oni su  2019. godine proputovali 24 države na svim kontinentima i u njima snimili više od sto intervjua, da bi u filmu prikazili 33 tople, životne, potresne, jednom riječju - ljubavne priče. Film “Ljubav oko svijeta” usmjeren je na obične ljude, građane, seljane, pripadnike plemena koji o svojim iskustvima govore uglavnom spontano, neposredno, iz glave, nemajući spremne neke već promišljene mudrolije ili definicije.

Ovaj prekrasan film prati i istoimena knjiga koja će se uskoro naći na policama naše knjižnice. Sudeći po izrazito pozitivnim reakcijama učenika koji su odgledali film, vjerujemo da će biti interesa za posudbu knjige!

Zahvaljujemo Kinu Ivanec na gostoprimstvu i omogućenoj projekciji. 

Školska razina u kvizu znanja "Mreža čitanja" održana je u petak, 3. prosinca 2021. godine. Projekt je to za poticanje čitanja u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara te uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Naši sudionici: Luka Strelec (1.S/D), Lana Stolnik (1.G1), Ela Colarić (1.G1), Janja Car (2.G2) i Daria Vusić (3.G2) online su odgovarali na pitanja iz romana Putar i parizer mladog hrvatskog autora Jerka Mihaljevića. Budući da je Vlada Republike Hrvatske 2021. proglasila Godinom čitanja, ove su godine prigodno za čitanje u kvizu znanja odabrana djela hrvatskih autora s kojima su se naši natjecatelji ulovili u mrežu i hrvali, kako je i glasio moto Mjeseca hrvatske knjige: Ajmo hrvati se s knjigom!

Mentorica učenicima je knjižničarka Iskra Petak.

U iščekivanju rezultata zahvaljujemo učenicima na sudjelovanju i održavanju ljubavi prema čitanju, a vas sve pozivamo da u knjižnici potražite naslov za sebe i čitate!

 

IMG 20211203 120111

Povodom obilježavanja Godine čitanja i Mjeseca hrvatske knjige, Hrvatsko čitateljsko društvo osmislilo je virtualnu akciju poticanja čitanja i pismenosti "Minuta za čitanje".

U fokusu ovogodišnje manifestacije bili su hrvatski autori s motom Ajmo hrvati se s knjigom!

Uz podršku knjižničarke Iskre Petak i profesorice hrvatskog jezika, Maje Držaić, polaznice Literarne skupine „hrvale“ su se s domaćim autorima i snimile svoje videozapise čitanja. Bilo im se teško ograničiti na jednominutno čitanje kako je zahtijevala virtualna akcija, stoga su videozapisi naših učenica koju sekundu (ili minutu) duži! Zahvaljujemo profesorici Držaić i učenicama koje su se uključile u virtualnu akciju poticanja čitanja i nadamo se da će vam njihovi videozapisi biti motivacija za čitanje i hrvanje s knjigom.

Na sljedećim linkovima možete poslušati i vidjeti Lanu u čitanju Tadijanovićeve poezije, Petru koja se hrva s Matoševom poezijom, Dariu koja čita Krležinu pjesmu u prozi, Tajanu u čitanju Zagorkina Viteza slavonske ravni te Emu koja se hrva s romanom Kristiana Novaka Ciganin, ali najljepši. Njihovi će se videozapisi također svakodnevno emitirati i u holu naše škole.

Čitajte!

Lana Stolnik (1.G1) - Dragutin Tadijanović, Stope u snijegu

Petra Blaško (1.G1) - Antun Gustav Matoš, Gospa Marija

Daria Vusić (3.G2) - Miroslav Krleža, Čežnja

Tajana Štefanec (1.E) - Marija Jurić Zagorka, Vitez slavonske ravni

Ema Lonjak (3.G2) - Kristian Novak, Ciganin, ali najljepši

„Multikulturna integracija“ naziv je projekta koji se u sklopu izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje Srednje škole Ivanec provodi u školskoj godini 2021./2022.

Potaknut trendom porasta broja stranih radnika u Ivancu i široj okolici, projekt ima namjeru skrenuti pažnju na potrebu uključivanja stranaca u svakodnevne aktivnosti lokalne zajednice i poticati interes za njihovu integraciju u zajednicu s ciljem izbjegavanja socijalne isključivosti i netolerancije prema različitom i drugačijem. Cilj projekta je poticati interes za upoznavanje drugačijih kultura i za međukulturnu suradnju prihvaćanjem stranih doseljenika i radnika kao punopravnih građana.

Temeljem prijave na natječaj Varaždinske županije, odobrena su financijska sredstva za provedbu školskog projekta u području građanskog odgoja u iznosu od 10.000,00 kuna, a partneri na projektu su Grad Ivanec i Klub mladih Ivanec. Provođenje projekta sastoji se od više različitih aktivnosti i etapa:

1) Istraživanje stavova lokalnog stanovništva o dolasku stranih radnika te spremnosti za prihvaćanje stranaca u svakodnevnim aktivnostima lokalne zajednice, te istraživanje stavova stranih radnika o radu i životu u Hrvatskoj, nakon čega će rezultati istraživanja biti predstavljeni u javnosti.

2) Organiziranje i provođenje radionica za strane radnike s ciljem upoznavanja hrvatske kulture, lokalnih običaja i učenja hrvatskog jezika te za predstavljanje običaja vlastite kulture.

3) Organizacija i provođenje javne manifestacije u gradskom parku s ciljem predstavljanja običaja domaće i strane kulture te pripremanja tradicionalnih recepata domaće i strane kuhinje. Namjera je angažirati strane doseljenike u predstavljanju običaja i tradicionalnih jela kulture iz koje dolaze.

U provođenje aktivnosti biti će uključeni učenici 3.G2 razreda Srednje škole Ivanec (Petra Fištrek, Emil Patrčević, Ana Jakopec, Valerija Četrtek i Daria Vusić), članice Kluba mladih Ivanec (Lucija Šambar mag. soc. ped., Ana Kolarić mag. psih., Paula Putar studentica psihologije i Antonija Peček studentica strojarstva), dok će u provedbu određenih aktivnosti biti uključeni voditelji i učenici drugih izvannastavnih aktivnosti unutar Škole (Učenička zadruga „Sonščica“ - Sanja Herceg, prof., Ekološka grupa - Marjana Šambar, prof., Literarna grupa - Maja Držaić, prof., Djevojački zbor - Martina Jakšić Rodiger, prof.).

Vezano uz prvu aktivnost, učenici su izradili anketu namijenjenu građanima s područja grada Ivanca kojoj možete pristupiti putem sljedeće poveznice: ANKETA ZA GRAĐANE IVANCA.  Molimo vas da izdvojite vrlo malo svojeg vremena te pomognete našim učenicima i time im omogućite relevantne rezultate važne za provedbu projekta.

U petak 26. studenog održano je online natjecanje u poznavanju engleskog jezika, Best in English. Natjecanje organizira češka agencija „Check Us“, a namijenjeno je učenicima starosti od 15 do 19 godina.

Ove je godine u online natjecanju sudjelovalo 30-ak naših učenika koji su povratnu informaciju o osvojenom rezultatu dobili odmah po završetku testa, dok se konačni rezultati o plasmanu očekuju sredinom prosinca.

Dragi maturanti,

ovim putem želimo vas izvijestiti kako će Algebra tijekom zimskih praznika (27. i 28. 12.) provoditi besplatne dvodnevne radionice za maturante koje će vam omogućiti stjecanje znanja i vještina relevantnih za razvoj karijera u izazovnim digitalnim vremenima. Prijave traju do 10. prosinca 2021. Na raspolaganju su vam sljedeće radionice:

ONLINE:

Radionica izrade mobilnih aplikacija (Android i iOS)

Radionica razvoja računalnih igara

Radionica digitalnog marketinga

UŽIVO:

Radionica etičkog hakiranja

Radionica 3D dizajna

Radionica crtanja i skiciranja portreta

Ispod sadržaja svake radionice možete pronaći tehničke specifikacije koje su vam potrebne, kako biste uspješno mogli pratiti online radionicu.

Rezerviraj svoje mjesto u virtualnoj učionici na vrijeme, a ovdje možete vidjeti kako smo se družili i učili prijašnjih godina.

 

Dobro došli!

Vaša Algebra

U godini posvećenoj čitanju nema ljepšeg i prigodnijeg poklona od knjige ?
Tako je naša školska knjižnica svoju akciju poklanjanja knjiga započela 15. listopada, povodom početka obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2021., a ista će trajati do kraja 2021. godine, odnosno do kada se ne podijeli većina knjiga iz otpisanog fonda. Prema svemu sudeći, čini se se da ljubav prema različitim vrstama pisane riječi još postoji jer naši učenici i djelatnici brzo odaberu naslove za sebe i jedva čekaju novu ponudu!
 
DSC05509

Dragi maturanti,

otvorenje Smotre Sveučilišta je danas, u četvrtak 25. studenoga 2021. u 11 satite ga možete pratiti na linku:

https://www.youtube.com/embed/live_stream?channel=UCGUeIn0apOuxottQQApBcPw

Na istom linku emitirat će se i predstavljanja sastavnica Sveučilišta u sve dane održavanja virtualne Smotre uz potporu Televizije student (prema rasporedu u privitku uz manja odstupanja u minutaži). 

Svi sadržaji koje sastavnice pripremaju u okviru Smotre ostaju dostupni za sve zainteresirane i nakon 27. studenoga 2021. na mrežnoj stranici http://smotra.unizg.hr/fileadmin/smotra2021/smotra2020.html  (klikom na logotip sastavnice ulazi se u "virtualni štand" iste). Tako će ova mrežna stranica ostati središnje mjesto za informiranje maturanata, potencijalnih budućih studenata Sveučilišta u Zagrebu te svih zainteresiranih.

Nadamo se da ćete na ovaj način dobiti sve potrebne informacije!

Stranica 1 od 90

Back to top