×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/1016
eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Obilježili smo Europski dan jezika

26.09.2019.  -  Napisala  Iskra Petak

Aktiv stranih jezika te učenici polaznci DSD nastave i ove su godine pripremili program povodom obilježavanja Europskog dana jezika, koji se na inicijativu Vijeća Europe od 2001. godine obilježava 26. rujna.

Kao što je u programu kojeg su vodile Anja Matole i Simona Hudoletnjak rečeno, učenje jezika ne događa se samo na nastavi i samo u školi. Uz Dan jezika, prigodno smo obilježili i Tjedan cjeloživotnog učenja čiji je cilj promicanje kulture učenja i poticanje osobne motivacije za učenjem i razvijanjem raznih znanja i vještina potrebnih za život u suvremenom društvu. To se postiže kroz kulturno-umjetničke, ali i mnoge druge aktivnosti, a važnost učenja stranih jezika kroz cijeli život jedna je od njih.

Učenica 2.G2, Magdalena Bregović govorila je o DSD izletu u Gradišće, prikazan je kratki film "DSD direkt" kojeg su u okviru DSD nastave snimili učenici prošlogodišnjih trećih razreda, a vidjeli smo i snimku predstave "Lessings Ringparabel einmal anders" koju su izveli polaznici Literarno-scenske izvannastavne aktivnosti iz njemačkog jezika s kojom su u lipnju nastupili na 19. međunarodnom kazališnom festivalu na njemačkom jeziku u Osijeku. Za prekrasan glazbeni ugođaj pobrinule su se naše zborašice koje su u uvodu otpjevale Abbinu Chiquititu, Amanda Pernek koja je uz gitaru otpjevala pjesmu "All mein ich" kojom je prošle godine nastupila na natjecanju "Max sucht den superstar" te Marta Strmečki koja je otpjevala pjesmu "At last".

Na samom završetku programa, 35 učenika polaznika nastave DSD-a primili su diplome koje im je uručila savjetnica za DSD u Varaždinskoj županiji, gospođa Birgit Chrzon-Schamaun.

Čestitke svima!

 

 

Galerija slika

{gallery}1016{/gallery}
Pročitano 1475 puta

Back to top