×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/1051
eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Predavanjem obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u RH

25.10.2019.  -  Napisala  Iskra Petak

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u RH obilježava se na današnji dan, 25. listopada. Na taj je dan 1953. u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Ta akcija, kao i brojne koje su uslijedile nakon nje, bila je utemeljena na osnovnim načelima dobrovoljnog davanja krvi – daruj krv dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno! Krv je dragocjen lijek i potrebe za krvlju su stalne, a jedini izvor krvi je čovjek, što znači da je krv jedini pripravak koji se ne može umjetno stvoriti! Stoga je naslov jučerašnjeg predavanja "Lijek je u nama", koji je održan za učenike trećih i četvrtih razreda, doista opravdan.

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec, predavanje je održala dr.med. Anka Dorić, spec. transfuzijske medicine iz Djelatnosti za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin koja je nastojala informirati, motivirati i uključiti naše učenike da postanu redovni dobrovoljni darivatelji krvi. Mnogi naši punoljetni učenici rado se odazivaju akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, a vjerujemo da je ovo predavanje potaknulo i ostale učenike da razmisle o uključivanju u buduće akcije.

Predavanju su ispred GDCK Ivanec prisustvovali djelatnici, predsjednica i zamjenik predsjednice GDCK Ivanec, kao i darivateljica krvi koja je ove godine primila priznanje za 55 puta darovanu krv.

 

Galerija slika

{gallery}1051{/gallery}
Pročitano 960 puta

Back to top