eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Predstavljeni studijski programi Hrvatskog vojnog učilišta

09.12.2019.  -  Napisala  Iskra Petak

Zainteresiranim maturantima predstavljeni su sveučilišni studijski programi Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“. Hrvatsko vojno učilište koje djeluje u sklopu Sveučilišta u Zagrebu će u akademskoj godini 2020./2021. upisivati kadete na preddiplomske sveučilišne studijske programe Vojno inženjerstvo te Vojno vođenje i upravljanje koji su ciljano namijenjeni za obrazovanje budućih časnika Oružanih snaga RH, a njihova je atraktivnost u tome što prvostupnike po završetku ovih studija čeka siguran posao u postrojbama OSRH, na mjestima prvih časničkih dužnosti.

Oba sveučilišna preddiplomska studija traju 8 semestara, a oba diplomska studija traju 2 semestra

Studij Vojnog inženjerstva primarno je usmjeren na tehničko područje, dok je studij Vojnog vođenja i upravljanja primarno usmjeren na društveno područje.

Osim navedenih, na HVU postoji i program izobrazbe za Vojnog pilota. Kadet – vojni pilot je stipendist OS RH, koji svoja prava i obveze ostvaruje ugovorom s MORH-om o školovanju, odnosno stipendiranju na preddiplomskom studiju aeronautike na Fakultetu prometnih znanosti, sukladno oglasu koji raspisuje MORH jednom godišnje u dnevnom tisku.

Studenti-kadeti Hrvatskog vojnog učilišta imaju podmirene cjelokupne troškove studiranja: smještaj, prehranu, literaturu, sportsku opremu, gradski prijevoz i još k tome mjesečnu stipendiju.

Prijave za bilo koji od navedenih smjerova dostavljaju se već u veljači ili ožujku 2020. godine matičnom područnom odsjeku za poslove obrane tako da svakako pratite stranice Hrvatskog vojnog učilišta na kojima će biti objavljen javni natječaj za prijam u kadetsku službu.

 

Pročitano 110 puta

Back to top