eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Održana završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivanec“

05.06.2020.  -  Napisala  Iskra Petak

U četvrtak, 4. lipnja 2020. godine u Učionici budućnosti Srednje škole Ivanec održana je završna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Srednje škole Ivanec na adresi Eugena Kumičića 7, Ivanec“.

Uz brojne uzvanike, završnoj konferenciji prisustvovali su zamjenik župana Varaždinske županije, gospodin Tomislav Paljak, gradonačelnik grada Ivanca, gospodin Milorad Batinić te ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj gospodin Krunoslav Blaži sa suradnicima.

Projekt ukupne vrijednosti 9,4 milijuna kuna trajao je 24 mjeseca, od lipnja 2018., kada je potpisan ugovor s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja o sufinanciranju projekta u visini od 4,5 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020., Prioritetna os 4 - Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. 2,1 milijuna kuna osigurano je iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata, a ostatak sredstava od 3 milijuna kuna osigurao je osnivač, Varaždinska županija.

Kao što je ravnateljica Srednje škole Ivanec, mr. sc. Lidija Kozina istaknula, svrha projekta bila je unapređenje energetske učinkovitosti zgrade Srednje škole Ivanec, uz istovremeno povećanje kapaciteta za proizvodnju električne energije iz lokalnih obnovljivih izvora energije, zatim postizanje značajnijih ušteda u potrošnji energije te postizanje boljih uvjeta obrazovanja. Očekivane su uštede primarne potrošnje energije za 51% i smanjenje emisije CO2 za 53%.

Zamjenik župana Varaždinske županije, g. Tomislav Paljak istaknuo je kako se radi o izuzetno složenom projektu energetske obnove s obzirom na razvedenu arhitekturu škole te kako je zadovoljan budući da će škola ovim projektom ostvariti značajne uštede.

Gradonačelnik grada Ivanca, g. Milorad Batinić naglasio je kako se radi o hvalevrijednom projektu energetske obnove kojim je škola poprimila sasvim novi izgled, te su poboljšani uvjeti za odvijanje nastave.

Ovom velikom investicijom osigurali su se dugoročni rezultati za podizanje kvalitete nastave, odnosno bolji uvjeti obrazovanja za naše učenike i bolji uvjeti rada za naše djelatnike. Škola, čiji je stari dio izgrađen 1959., a novi 1984. godine nakon ovog projekta energetske obnove ponovo je zasjala svojim sjajem. S ponosom možemo reći da ponovo imamo ljepoticu u centru grada kojom se možemo ponositi – zaključila je na kraju ravnateljica Kozina te povela prisutne u razgled energetski obnovljene škole.

 

IMG 8eb2e0cabbe0b9f2acdab68dd49f9951 V 

               Energetski obnovljenu školu razgledao je i gospodin Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornog uređenja u pratnji čelnika grada Ivanca

 

U foto galeriji pogledajte kako je bilo na završnoj konferenciji, a u nastavku nekoliko fotografija škole prije i nakon energetske obnove:

 

Ulaz l 1 staro   Ulaz l 1 novo

 

Ulaz skole staro   Ulaz skole novo

zapad staro   zapad novo

Dvorana staro   Dvorana novo

Engl staro   Engl novo

Kotlovnica staro   Kotlovnica novo

Radionice 2 staro   Radionice 2 novo

Sjever 1 staro   Sjever 1 novo

SP DVORANA STARO   SP DVORANA NOVO

Ulaz desno staro   Ulaz desno novo

 

 

 

 

 

Pročitano 1012 puta

Back to top