eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Prve nagrade učenicima u projektu „Starkung der DaF-Vertikale im kroatischen Bildungssystem“

28.06.2021.  -  Napisala  Iskra Petak

Od rujna 2019. godine do prosinca 2020. godine provodio se projekt „Starkung der DaF-Vertikale im kroatischen Bildungssystem“ (hr. Osnaživanje njemačkoga jezika u vertikali hrvatskoga obrazovnoga sustava) u kojemu su sudjelovali učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca s mentoricom Ivanom Matić, Osnovne škole Izidora Poljaka Višnjica s mentoricom Valentinom Majer te učenici Srednje škole Ivanec s mentoricom Silvijom Hogge-Buder. Osim naših učenika u projektu su sudjelovali veći hrvatski gradovi poput Splita, Zadra, Zagreba, Rijeke, Osijeka i Koprivnice.

Projekt se provodio u organizaciji Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkoga jezika (KDV), a pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj. Učenici su se kao mladi fotografi i lingvisti bavili temom "Putovanje kroz moju regiju" istražujući šest različitih segmenata svoga kraja: povijest, geografiju, jezične osobitosti, događanja, znamenitosti i jedinstveno obilježje regije.

Osim učenja i istraživanja naglasak je bio i na druženju učenika te dodatnoj motivaciji i poticaju za učenje našega njemačkoga jezika, koji je sve više veliki PLUS. Nakon izrade kalendara slijedilo je glasovanje publike i stručnog međunarodnog žirija. Ivanečki kalendar osvojio je prvu nagradu publike, prvu nagradu stručnog žirija za izradu teksta te drugu nagradu istog žirija za ukupni dojam.

Čestitamo!

 

Pročitano 1212 puta

Back to top