eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Aktivnosti projekta YESpecialists (Erasmus+)

22.12.2021.  -  Napisala  Iskra Petak

Srednja škola Ivanec se pod vodstvom Varaždinske županije kao jednog od partnera u projektu Youth Enterpreneurial Spirit Specialists - Erasmus+, uključila  u projektne aktivnosti u drugoj godini provođenja projekta.

Projekt je namijenjen jačanju strukovnih obrazovnih sustava europskih regija, davanju potpore poduzetničkom i socijalnom obrazovanju mladih osoba, jačanju njihovih obrazovnih kapaciteta za poduzetništvo i praktičnih vještina.

Nositelj projekta je Vestland County (Norveška), a uz Varaždinsku županiju tu su još i partneri iz Italije, Španjolske, Belgije i Danske.

U provođenju aktivnosti sudjelovala je nastavnica ekonomske grupe predmeta Petra Županić. Rezultat zajedničke suradnje s Tihanom Dvorski, nastavnicom engleskog jezika u Srednjoj školi „Arboretum Opeka“ i Irmom Dračić, nastavnicom strukovnih predmeta u Strojarskoj i prometnoj školi jesu dva izrađena nastavna plana i programa te dva slobodna kurikuluma temeljena na Europskom okviru poduzetničkih kompetencija EntreComp.

Izrađene slobodne kurikulume pod nazivom „Poduzetništvo za mlade“ prezentirala je nastavnica Petra Županić u utorak 26. listopada 2021. u online okruženju putem platforme Zoom na zajedničkom sastanku s partnerima. Prezentacija se pokazala uspješnom te su projektni partneri iznijeli želju za testiranjem kurikuluma u svojim školama.

Nakon svih uspješno odrađenih projektnih aktivnosti Slobodni kurikulumi „Poduzetništvo za mlade“ bit će na raspolaganju za korištenje svima zainteresiranima za cjeloživotno učenje korištenjem metoda neformalnog učenja u formalnom obrazovanju, ali i izvan njega.

Petra Županić

 

1b

Pročitano 914 puta

Back to top