eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Međunarodna radionica projekta YESpecialists (Erasmus+)

07.10.2022.  -  Napisala  Iskra Petak

Aktivnosti na projektu YESpecialists u kojem sudjeluje i naša škola dosežu svoj vrhunac. Od 4. do 6. listopada 2022. godine u Varaždinskoj županiji boravili su predstavnici partnerskih regija iz Norveške (Vestland), Italije (Trento i Toskana) i Danske (Ringkøbing-Skjern).

Projekt je namijenjen jačanju strukovnih obrazovnih sustava europskih regija, davanju potpore poduzetničkom i socijalnom obrazovanju mladih osoba, jačanju njihovih obrazovnih kapaciteta za poduzetništvo i praktičnih vještina.

Na međunarodnim radionicama sudjelovala je naša nastavnica ekonomske grupe predmeta, Petra Županić. Radeći zajedno u timovima, učenici i nastavnici te ostali dionici imali su mogućnost usvajanja novih znanja te prezentiranje postojećih, kao i za primjenu istih kroz zanimljive i inovativne scenarije koje je osmislila youthworker-ica projekta Tena Terzić. U fokusu je bilo cjeloživotno učenje, korištenje metoda neformalnog učenja u formalnom obrazovanju, ali i izvan njega s naglaskom na povećanje poduzetničkih kompetencija.

Svi prisutni posjetili su i prostore udruge RezervArt, hrvatske udruge za promicanje i razvoj intelektualnog i umjetničkog stvaralaštva. Svoje radove predstavili su umjetnici Nikola Vudrag i Lovro Vujnovac. Umjetnici poduzetnici ispričali su svoje poduzetničke priče, pokazali radionice u kojima se izrađuju umjetnički predmeti te inspirirali sve prisutne svojim poduzetničkim „putovanjima“.

Petra Županić, nastavnica ekonomske grupe predmeta

 

Pročitano 552 puta

Back to top