eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Petri i Emi nagrade za najbolju kratku priču

16.11.2022.  -  Napisala  Iskra Petak

U utorak 15. studenoga održan je kratki program i dodjela nagrada sudionicima prvog školskog natječaja za kratku priču na kojem su se profesorice Maja Držaić i Jasmina Balling uz pohvale učenicima ukratko osvrnule na svaku napisanu priču te naglasile kako se nadaju da će se s provođenjem natječaja nastaviti i idućih godina.

Podsjetimo, knjižnica Srednje škole Ivanec raspisala je natječaj za kratku priču strave i užasa napisanu na hrvatskom standardnom jeziku, engleskom jeziku ili njemačkom jeziku. Priče su morale sadržavati elemente mistike, fantastike, bizarnog i horora. Na natječaj koji je bio otvoren od 19. listopada do 4. studenoga 2022. godine javilo se 11 učenika s 5 priča na hrvatskom jeziku te sa 6 priča napisanih na engleskom jeziku, dok priča na njemačkom jeziku nije bilo. 

Članice prosudbenog povjerenstva (Jasmina Balling, prof. engleskog i njemačkog jezika, Maja Držaić, prof. hrvatskoga jezika i književnosti i Iskra Petak, knjižničarka) pohvalile su učenike na trudu i maštovitosti u pisanju priča, no na kraju su kao najbolje izdvojile Lice iza ogledala Petre Blaško (2.G1) i Super Scary Story Online Eme Žulić (1.G2). Učenice su nagrađene prigodnim nagradama, knjigama - Drakula Brama Stokera u prijevodu našeg profesora Damira Žugeca za Petru te Six of Crows Leigh Barduga za Emu, dok su svi ostali sudionici dobili slatkiše.

 

 

Pročitano 631 puta

Back to top