eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

3.E u tvornici Ivančica d.d

05.12.2023.  -  Napisala  Iskra Petak

U sklopu dvaju predmeta, Računovodstvo proizvodnje i trgovine te Marketinga, učenici 3.E razreda odradili su terensku nastavu u tvornici Ivančica d.d. 

Ivančica je  vodeći proizvođač obuće u Hrvatskoj, ima 28 vlastitih Froddo shopova te web shop u Hrvatskoj, a izvozi proizvode u više od 40 zemalja diljem svijeta. Osim razvijene maloprodaje i veleprodaje, Ivančica ima vrlo razvijene marketinške aktivnosti o kojima su učenici slušali od PR i marketing specijalistice Jasmine Geček. Voditeljica računovodstva Ivana Kralj ispričala je kako se obračunava proizvodnja u sustavu radnog naloga, faze obračuna troškova po radnom nalogu, kalkulaciju gotovog proizvoda te završna knjiženja obračuna proizvodnje. Osim edukativnog predavanja i prezentacije učenici su prošli kroz različite etape proizvodnje te imali priliku uživo vidjeti kako se danas proizvode cipele u Ivančici.

Ova terenska nastava bila je nastavak projekta "Nastavnici u poduzeća - praksa za nastavnike" koju organizira  Advantage Austria – austrijski ured za vanjsku trgovinu Hrvatske obrtničke komore, Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Švicarskog veleposlanstva, Švicarsko-hrvatske gospodarske udruge i Zaklade Znanje na djelu u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje u čijem projektu je sudjelovala profesorica Anita Čelig.

Anita Čelig, nastavnica ekonomske grupe predmeta 

.

 

Galerija slika

Pročitano 330 puta

Back to top