Jeste li znali da konzumacijom industrijskog mesa u organizam unosite velike količine antibiotika i hormona? Znate li da je industrijski uzgojeno meso jedan od glavnih uzročnika poremećaja rada hormonalnih žlijezda u organizmu? Znate li da je priča o kalciju iz mlijeka potpuno pogrešna i da je mlijeko štetno za vas te da konzumacijom mlijeka i mliječnih proizvoda gubite kalcij iz kostiju? Znate li koji je najvažniji vitamin za organizam i kako ćete ga jeftino unijeti u prehranu? Znate li pravilno odabrati i kombinirati namirnice da obrok bude energetski učinkovit, a ne problematičan za organizam?
Odgovore na ta, ali i mnoga druga pitanja, mogli smo doznati u četvrtak 1. lipnja od mr.sc. Gorana Radovanića, autora hit knjige „Tajna zdravlja“ koja je prevedena i izdana na engleskom i njemačkom jeziku, a trenutno je jedna od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj u segmentu prehrane. Goran je bivši profesionalni nogometaš te član „Organizacije eksperata za ekstra djevičansko maslinovo ulje“ iz Italije (OLEA), što mu je izuzetno pomoglo da bolje detektira niz problema i zabluda koje se kriju u današnjem načinu prehrane. Pisao je kolumnu za „Sportske novosti“ koja je u kratkom roku stekla veliku čitanost. Gostovao je na brojnim predavanjima, radio emisijama, na HRT-u te mnogim lokalnim televizijama, a o „Tajni zdravlja“ pisale su sve eminentne novine. Trenutno surađuje sa hrvatskim i inozemnim sportašima, glumcima i drugim javnim osobama kao i rekreativcima, ali i svim drugim ljudima koji su prepoznali važnost pravilne prehrane.
Vjerujemo da su se svi od nas koji smo poslušali ovo zanimljivo predavanje pod nazivom "Pravila i pogreške u prehrani - da li nas svjesno truju?" malo zapitali o svom načinu prehrane te dobili dobre smjernice za zdrav nastavak (ili početak) prehrane!