eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Terenska nastava u Hrvatski sabor i Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu

19.10.2018.  -  Napisala  Iskra Petak

U poslijepodnevnim satima u četvrtak 18. listopada, 58 učenika sva tri gimnazijska razreda bili su u okviru terenske nastave na jednodnevnom izletu u Zagrebu. Program aktivnosti sadržavao je posjet Hrvatskom saboru te Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

U Hrvatskom saboru učenike je dočekao saborski zastupnik i gradonačelnik grada Ivanca, gospodin Milorad Batinić koji je spremno odgovarao na mnogobrojna pitanja naših učenika. Učenici su također nakratko prisustvovali sjednici na kojoj ih je u ime svih zastupnika pozdravio i zahvalio na dolasku gospodin Furio Radin, jedan od podpredsjednika Sabora te su obišli važne dvorane (dvoranu bivšeg Županijskog doma i dvoranu Ante Starčević u kojoj se nalaze portreti svih dosadašnjih predsjednika Sabora) i čuli sve o povijesti i načinima funkcioniranja ove političke institucije predstavničkog tijela naroda u Republici Hrvatskoj.

Nakon slobodnog vremena po gradu, učenici su još razgledali Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu gdje su upoznali njezine najvažnije odsjeke, čuli sve o njezinoj dugogodišnjoj povijesti i tradiciji, vidjeli skrivena spremišta koja čuvaju oko 4 milijuna jedinica građe te doznali sve o načinima i uvjetima korištenja usluga Knjižnice koja će im biti potrebna kao učenicima, ali najviše kao budućim studentima.

Učenicima su pratnja bili profesorica Ivančica Slunjski, knjižničarka Iskra Petak i nastavnik na stručnom osposobljavanju Matija Sever.

 

 

Pročitano 211 puta

Back to top