eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

MERIA u Srednjoj školi Ivanec

15.01.2019.  -  Napisala  Iskra Petak

Mathematics Education – Relevant, Interesting and Applicable ili skraćeno MERIA, jedan je od mnogih Erasmus+ projekata, a provodi ga Prirodoslovno-matematički fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko matematičko društvo, XV. gimnazija iz Zagreba, Sveučilište u Kopenhagenu, Gimnazija Vordingborg, Društvo nastavnika matematike iz Danske, Sveučilište Utrecht iz Nizozemske, Sveučilište u Ljubljani i Nacionalni edukacijski institut iz Slovenije. Projekt je počeo 1. rujna 2016., a završava 31. kolovoza ove godine.

Cilj njegovog provođenja jest promoviranje istraživački usmjerene nastave matematike, upotreba relevantnijih, zanimljivijih i primjenjivijih matematičkih scenarija u srednjoškolskim učionicama, a samim time i jačanje profesionalnog razvoja nastavnika u primjenjivanju novih metoda.

Srednja škola Ivanec je, s  još 16 škola iz cijele Hrvatske, odabrana za sudjelovanje u prvom  MERIA ciklusu. Zajedno s još četrdesetak nastavnika, naše nastavnice Matematike, Marica Dolenec – Jurinić i Petra Hiržin prošle su dvodnevnu edukaciju održanu 10. i 11. siječnja 2019. godine u XV.gimnaziji u Zagrebu, te će i same testirati materijale i scenarije za inovativnu nastavu Matematike nastalu u Erasmus+ projektu MERIA u svojim razredima.

 

Druga je  radionica, na kojoj će nastavnici predstaviti svoje prve dojmove iz razreda, planirana 6. travnja 2019. godine, a međunarodna završna konferencija 27. i 28. svibnja 2019. 

Više o projektu i projektnim aktivnostima možete pronaći na službenim stranicama projekta:  http://www.meria-project.eu/.  

Marica Dolenec – Jurinić, prof. i Petra Hiržin, prof.

 

Galerija slika

Pročitano 620 puta

Back to top