eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Završen projekt „HERE Map Makers“

28.05.2019.  -  Napisala  Iskra Petak

HEREMapMakers1 1    Erasmus plus logo  erasmus logo

 

22. svibnja 2019. u 17:30 sati održana je konferencija za medije i zainteresiranu javnost za projekt „HERE Map Makers“ u Srednjoj školi Ivanec. Projekt je financiran iz programa ERASMUS+, Strateška partnerstva, suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse, čija vrijednost iznosi 104.910,00 eura. Nositelj projekta je Srednja škola Ivanec, a partneri su Geodetska škola Zagreb, Gospodarska škola Varaždin, Srednja gradbena šola Ljubljana, Slovenija, IES Sefarad, Toledo, Španjolska, Liceo Scientifico e Linguistoco "O. Tedone", Italija, Liceum Przymierza Rodzin, Varšava, Poljska te HERE International BV - Glavna podružnica Zagreb - jedna od vodećih svjetskih tvrtki za izradu digitalnih karata i navigaciju.

Mr.sc. Lidija Kozina, ravnateljica Srednje škole Ivanec predstavila je projekt i realizirane projektne aktivnosti. Cilj projekta HERE Map Makers je ojačati kapacitete škola u učenju geografskih informacijskih sustava u skladu s modernim trendovima izrade digitalnih karata, što je omogućila suradnja sa međunarodnom tvrtkom HERE te je realiziran transfer stručnih znanja u škole. Škole su unaprijedile metode učenja i poučavanja uz inovativne sadržaje i najnovije ICT alate za GIS. Ciljne skupine u projektu su bile 14 nastavnika i 70 učenika, međutim zbog velikog interesa učenika broj učenika se i udvostručio. Nastavnici i učenici su kroz projekt sudjelovali u edukacijama, međunarodnom ljetnom kampu i aktivnostima izrade digitalnih karata, kojima su unaprijedili svoje digitalne i stručne kompetencije. Ravnateljica škole predstavila je rezultate projekta svih škola – digitalne karte lokalnog područja, sa određenim turističkim ili kulturnim sadržajem. Srednja škola Ivanec kreirala digitalne karte planinarskih puteva na Ivanščicu, koje će biti od velikog značaja za lokalnu i regionalnu zajednicu.

Prof. Janja Žnidarić predstavila aktivnosti izrade digitalnih karata u Srednjoj školi Ivanec, koje su se odvijale uz primjenu različitih alata poput HERE Map Creatora, Mapillary-a i QGIS-a te radom na terenu. Realizaciju samih rezultata projekta omogućili su suvremeni ICT alati partnera HERE, koje su učenici i nastavnici koristili u izradi digitalnih karata, čime je osiguran transfer znanja iz poslovnog sektora u obrazovni sektor.

Učenici Srednje škole Ivanec predstavili su aktivnosti projekta u kojima su sudjelovali i utjecaj projekta na učenike. Kroz projektne aktivnosti učenici su razmijenili iskustva sa učenicima iz drugih zemalja Europske Unije, unaprijedili znanja stranih jezika, stekli vještine timskog rada i primijenili stečena znanja za izradu digitalnih karata na lokalnom području.

Na konferenciji se obratio i predstavnik HERE BV International iz Njemačke, Andreas Herger, koji je istaknuo uspješnu suradnju s partnerima koja će se nastaviti sigurno i nakon završetka projekta te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport dr. sc. Miroslav Huđek naglasivši važnost ovakvih projekata u školama Varaždinske županije te čestitao na ostvarenim rezultatima i korištenju najnovijih tehnologija u području geografskih informacijskih sustava u školama.

Predstavnici svih partnera prisustvovali su konferenciji za medije te su od 21. – 23. svibnja 2019. sudjelovali i na 3. transnacionalnom sastanku projekta „HERE Map Makers“ u Srednjoj školi Ivanec.

 

Ovaj tekst odražava isključivo stajalište Srednje škole Ivanec i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 

Pročitano 161 puta

Back to top