eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

''Lijek je u nama'' - predavanje za učenike

23.10.2019.  -  Napisala  Iskra Petak

''Lijek je u nama'' – naziv je predavanja koje će se uoči Dana dobrovoljnih darivatelja krvi HCK održati 24. listopada s početkom u 13:15 sati za učenike trećih i četvrtih razreda Srednje škole Ivanec. Predavanje će se održati u amfiteatru Srednje škole Ivanec, a održati će ga dr.med. Anka Dorić, spec.transfuzijske medicine (Djelatnost za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin).

Krv je dragocjen lijek i potrebe za krvlju su stalne, a jedini izvor krvi je čovjek. Upravo zbog toga potrebna je stalna edukacija i motiviranje pučanstva za darivanjem krvi, a osobito je želja informirati, motivirati i uključiti mlade ljude da postanu redovni dobrovoljni darivatelje krvi. GDCK Ivanec godišnje ima više od 100-tinjak mladih, novih dobrovoljnih darivatelja krvi.

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, 25. listopad ujedno je prilika odnosno poticaj novim, mladim dobrovoljnim darivateljima krvi da se odazovu akcijama darivanja krvi. Predavanju će ispred GDCK Ivanec prisustvovati djelatnici, te predsjednica i zamjenik predsjednika GDCK Ivanec, kao i darivateljica krvi koja je ove godine primila priznanje za 55 puta darovanu krv.

Pročitano 1050 puta

Back to top