eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Poziv učenicima na sudjelovanju u natjecanju Ponos domovine

07.11.2019.  -  Napisala  Iskra Petak

Udruga Ponos domovine ove školske godine provodi 10. istoimeno natjecanje namijenjeno učenicima srednjih škola. Riječ je o teorijskoj provjeri znanja srednjoškolaca o domovini i pozitivnim društvenim vrijednostima (umjetnost, kultura, sport…) vezanim uz Hrvatsku te natjecanju u sportskim vještinama.

Projekt započinje testiranjem putem interneta u četvrtak, 13. veljače i dovoljno je u naznačeno vrijeme riješiti eliminacijski test od 40 pitanja iz objavljenog Kataloga od 555 pitanja uz prethodno upisivanje AAI@Edu identiteta.

Najboljih 8 učenika iz svake od 5 grupa nakon dva eliminacijska kruga internet testiranja stječe pravo formirati tročlanu ekipu za poluzavršno natjecanje. Poluzavršnice se održavaju u Drugoj gimnaziji Varaždin, Srednjoj školi Delnice, Ekonomskoj školi Ivan Domac Vinkovci, Gimnaziji Sesvete i Turističko-ugostiteljskoj školi Split.

Dvije najuspješnije ekipe sa svakog poluzavršnog natjecanja, dvije iz Bosne i Hercegovine te po prvi puta ekipa koju formira najbolji učenik koji pohađa Hrvatsku nastavu u Njemačkoj ili Srbiji sudjelovat će početkom travnja na trodnevnom završnom natjecanju na Policijskoj akademiji u Zagrebu. U završnici ekipe uz provjeru teorijskog znanja i tjelesnih sposobnosti izrađuju i projektni zadatak, kao i svake godine očekuje ih zanimljiv kulturno-zabavni program kao i vrijedne nagrade, medalje i plakete koje će se uručiti kod spomenika domovini!

Pročitano 88 puta

Back to top