eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Obavijest za učenike i roditelje

14.03.2020.  -  Napisala  Iskra Petak

Dragi učenici i roditelji,

jučer je Vlada donijela odluku da neće biti nastave u školama (Odluka Vlade: https://vlada.gov.hr/sjednice/212-telefonska-sjednica-vlade-republike-hrvatske/28985), stoga škola uspostavlja sustav učenja na daljinu za sve učenike.

Za sve učenike online nastava počinje u ponedjeljak, 16. ožujka 2020., prema rasporedu i smjenama koje će odrediti MZO i koji će biti objavljen na web stranici škole. Škole u ponedjeljak do 12 sati imaju rok za uspostavu komunikacijskih kanala te će razrednici testirati virtualne razrede. Za sve učenike koji imaju obvezu pohađanja praktične nastave kod poslodavca, ista se odgađa za vrijeme trajanja obustave nastave.

Za sada su učenicima objavljeni linkovi virtualnih učionica na Teams-u – Office365, no trenutno postoje poteškoće s pristupom stranici. Molimo vas za strpljenje i razumijevanje s obzirom na opterećenost sustava na globalnoj razini. Microsoft u suradnji s CARNET-om radi na što žurnijem otklanjanju poteškoća.

U ponedjeljak će maturanti imati mogućnost pratiti nastavu na Sportskoj televiziji. Ostali razredi srednje škole imati će materijale u virtualnim učionicama. Za svaki dan biti će definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu. Raspored će biti jasno istaknut na mrežnim stranicama škole.

Učenici će trebati izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama, ali ne u realnom vremenu (sinkrono), nego tijekom dana jer se mogu javiti teškoća pristupiti internetu ili dijele uređaj s braćom i sestrama. Dakle, bilo kada u tijeku dana je prihvatljivo da učenici odrade svoje obaveze. Prisutnost učenika na nastavi će se pratiti uz njihove aktivnosti u „vitualnom razredu“. Nastavnici će pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice. Učenike podsjećamo na obavezu primjernog ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici. Što znači da učenici za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice.

Detaljne upute za izvođenje:

1 do 3. razred srednje škole

Učenici

U ponedjeljak trebaju pogledati snimljene online materijale prema rasporedu o čemu će ih obavijestiti razrednik.

U utorak također gledaju snimljene materijale i testiraju razrede s predmetnim nastavnicima.

Od srijede idu u virtualni razred i slijede upute razrednika i predmetnih nastavnika.

Ako ima poteškoća, zadatke mogu obaviti tijekom dana.

 

Roditelji

Ako učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu, svoj izostanak treba opravdati razredniku

 

 

Maturanti

Učenici

U ponedjeljak gledaju nastavu na Sportskoj televiziji i testiraju virtualni razred s razrednikom.

U utorak gledaju nastavu na SPTV i testiraju virtualni razred s razrednikom i predmetnim nastavnicima, idu u virtualni razred i slijede upute razrednika i predmetnih nastavnika.

 

Roditelji

Ako učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu svoj izostanak treba opravdati razredniku.

 

 

Raspored prikazivanja Sportska televizija (SPTV)

razred

termin

predmeti

maturanti

12.45.-14 h

MAT, HRV, GEO, ENG, NJEM

 

Podsjećamo, za sve učenike online nastava počinje u ponedjeljak, 16. ožujka 2020., prema rasporedu i smjenama koje će se objavljivati na mrežnim stranicama škole. Na mrežnim stranicama škole objavljivat ćemo sve informacije s odgovarajućim rasporedom i poveznicama na virtualne učionice. Dakle, ne samo prenositi informacije koje šalje MZO, nego i specifičnosti za školu. Razrednici će svaki dan u virtualnim razredima podsjetiti učenike na dnevni raspored i uputiti ih na sadržaje potrebne za ostvarivanje nastave taj dan.

Svjesni smo da je nastala situacija veliki izazov, stoga sve vas pozivamo na odgovorno ponašanje i disciplinu te vjerujemo da ćemo zajedničkom suradnjom i međusobnom podrškom uspješno prevladati nove izazove!

Srdačan pozdrav,

Ravnateljica

mr.sc. Lidija Kozina

Pročitano 1078 puta

Back to top