eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Besplatna online konferencija o studiranju u Danskoj - za učenike 3. i 4. razreda

05.05.2020.  -  Napisala  Iskra Petak

Grupa hrvatskih studenata udružila je snage sa svojim savjetnicima za obrazovanje u inozemstvu kako bi mladima u Hrvatskoj približila ideju studiranja u inozemstvu kao i svoje iskustvo studiranja u Danskoj.

U vremenima kao što su ova, kada je povratak na staro neizvjestan, posebno je teško biti učenik i student te planirati budućnost. Obzirom da srednje škole još nisu otvorile svoja vrata učenicima, ova situacija posebno šteti maturantima. Velik broj hrvatskih učenika gaji ambiciju svoje školovanje nastaviti na nekim od inozemnih sveučilišta što trenutna situacija uvelike otežava, ali ipak i dalje omogućuje. Mnogi od maturanata i preddiplomaca su već dobili svoje ponude za željeni studij za jesen 2020.

Sveučilišta gdje Hrvati najčešće odlaze na preddiplomski i diplomski studij kao što je Velika Britanija, Danska, Nizozemska, Švicarska, Njemačka, Austrija, Švedska i neke druge zemlje imaju puno veći stupanj digitalne pismenosti i opremljenosti zbog čega koronavirus na početak akademske godine neće znatnije utjecati, osim eventualne fizičke prisutnosti studenata ukoliko dođe do novih mjera.

Mi smo grupa prijašnjih polaznika BHV Education koji danas studiraju na Business Academy Aarhus u danskom gradu Aarhusu. Došli smo na ideju kreiranja online eventa u kojem bi prezentirali danski način života, studiranje na Academy te bi podjelili svoje dojmove vezane uz odlazak i život u jednoj skandinavskoj zemlji.

 

KADA I GDJE?

Konferencija će se odvijati na Zoom platformi u četvrtak, 14.5.2020. od 15:00h do 18:00 h (postojat će i raspored kako bi se sudionici mogli priključiti samo na ono što žele slušati)

 

TKO?

Uz hrvatske studente na studiju u Danskoj, konferenciji će se pridružiti BHV Education savjetnica za studij u Danskoj te studentski savjetnik Jens Bach Nielsen koji će predstaviti Business Academy, ali također i pričati o najavama za sljedeći semestar te prikazati kako se danski obrazovni sustav planira nositi s trenutnom situacijom oko koronavirusa.

 

OBAVEZNA PRIJAVA

https://bhvedu.com/2020/05/04/study-denmark-online-konferencija/

Pročitano 932 puta

Back to top