eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Preddiplomski studij Primijenjena ekologija mora

10.05.2020.  -  Napisala  Iskra Petak

Dragi maturanti!

Odjel za Akvakulturu Sveučilišta u Dubrovniku od slijedeće akademske godine počinje sa izvođenjem novog preddiplomskog studija Primijenjena ekologija mora.

More je važan izvor hrane, energije i minerala, a o očuvanosti i kakvoći mora uvelike ovise mnoge djelatnosti, posebno turizam, ribarstvo i akvakultura koji su razvijeni na našoj obali.

Glavni preduvjet za očekivani rast plavog sektora je obrazovanje stručnjaka koji će omogućiti održivost morskih ekosustava bez kojih, ne samo da ne bi bio moguć rast, već se plavi sektor ne bi mogao održati ni na sadašnjoj razini.

Svrha studija Primijenjena ekologija mora upravo je obrazovanje stručnjaka koji će razumjeti potrebu za korištenjem ovog resursa i dobrim poznavanjem funkcioniranja morskih ekosustava pridonositi održivom razvoju vezanih djelatnosti o kojima ovisi razvoj društva i kvaliteta života. 

Na stranicama Sveučilišta u Dubrovniku možete naći više informacija o navedenom studiju. Link za Preddiplomski studij Primijenjena ekologija mora: http://www.unidu.hr/odjeli.php?idizbornik=1203

Pročitano 894 puta

Back to top