eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Inicijativa - privremeno zbrinjavanje djece sa stradalih područja

30.12.2020.  -  Napisala  Iskra Petak

Poštovani roditelji, učenici i nastavnici,

budući da je situacija u Sisačko-moslavačkoj županiji iznimno teška, ravnatelji srednjih škola Varaždinske županije održali su sastanak na kojem je donesena odluka o pružanju podrške i pomoći najpotrebitijima. Pokrenuta je inicijativa da se učenike srednjih škola primi u naše domove: u obitelji učenika i njihovih roditelja, obitelji nastavnika i obitelji ravnatelja. Također, otvaraju se vrata učeničkog doma u Varaždinu te Maruševcu. Učenicima treba topli dom, emocionalna podrška i normalni uvjeti za učenje, ili on-line, ili u školama Varaždinske županije, dok se situacija ne normalizira. 

Djeca, odnosno učenici srednjoškolskog uzrasta privremeno bi se smještala u obitelji koje su u mogućnosti odazvati se navedenoj akciji. Hrvatska uvijek u kriznim situacijama pokazuje humanost i zajedništvo pa vjerujemo da će tako biti i s ovom inicijativom.

Molimo da se obitelji koje su spremne primiti učenike jave na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Potpunu vijest sa sastanka ravnatelja možete pročitati na https://bit.ly/3pzQvYt

Zahvaljujem i srdačno vas pozdravljam,

Ravnateljica

mr.sc. Lidija Kozina

Pročitano 893 puta

Back to top