eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Prezentacija rezultata projekta OOP4Fun: predstavljanje inovativne metode poučavanja objektno-orijentiranog programiranja kroz razvoj igara

22.08.2024.  -  Napisala  Iskra Petak

U utorak, 27. kolovoza 2024. godine na Fakultetu organizacije i informatike, s početkom u 9:30 sati održat će se diseminacijski događaj i predstavljanje rezultata internacionalnog Erasmus+ projekta - OOP4Fun.

Fakultet organizacije i informatike i Srednja škola Ivanec, zajedno s osam partnera iz pet zemalja već tri godine radi na zanimljivom internacionalnom Erasmus+ projektu na temu smanjenja procjepa u znanju objektno-orijentiranog programiranja koje učenici dobiju srednjoškolskim obrazovanjem i onoga što se od njih očekuje da znaju pri upisu na studijske programe u STEM području. Više o projektu OOP4Fun možete pronaći na službenoj stranici projekta.

Stoga, želimo s javnošću podijeliti uzbudljive rezultate projekta između kojih izdvajamo inovativne metode i alate u poučavanju objektno-orijentiranog programiranja kroz razvoj računalnih igara, kao i prijedlog novog kurikuluma fakultativnog predmeta zajedno s knjigom i svim ostalim materijalima namijenjenim nastavnicima informatike i računalstva.

Rezultati projekta mogu biti korisni i drugim dionicima, uključujući sve uključene u kreiranje politika i zakonodavstva, sveučilišnim nastavnicima pa i tvrtkama koje će zapošljavati mlade zaposlenike koji bi prošli ovakav program edukacije.

Diseminacijski događaj i prezentacija rezultata projekta (eng. Multiplier Event) koji organiziramo održat će se u utorak, 27. kolovoza 2024. godine s početkom u 9:30 sati na Fakultetu organizacije i informatike, Pavlinska ulica 2 u Varaždinu.

Planirana agenda uključuje:

  • 09:00 - 09:30 - Registracija na događaj
  • 09:30 - 10:45 - Inovativan pristup u poučavanju programiranja i pripremi učenika za STEM studije
  • 11:15 - 13:15 - Objektno orijentirano programiranje kroz razvoj igara (primjer primjene inovativne metode, alata), diskusija
  • 13:15 - Zajednički ručak

U svrhu organizacije i provedbe događaja molimo sve koji žele sudjelovati u događaju da registriraju svoj dolazak ispunjavanjem ovog prijavnog obrasca najkasnije do petka, 23. kolovoza 2024. do 12:00 sati.

Pročitano 97 puta

Back to top