eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

18.10.2021.

Mama, budi zdrava

Napisala

S ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije raka dojke, udruga SVE za NJU već petu godinu zaredom u mjesecu listopadu provodi nacionalni projekt "Mama budi zdrava - Ružičasti listopad" kojom senzibilizira učenike osnovnih i srednjih škola o važnosti prevencije raka dojke te ih potiče da svoje majke potaknu na obavljanje redovitih pregleda. Cilj ovakvih programa je rano otkrivanje raka dojke i poticanje žena na brigu o vlastitom zdravlju.

Uključivši se po drugi puta u kampanju, dio naših učenika i nastavnika formirao je "ružičastu vrpcu", simbol borbe protiv raka dojke, dok će kući ponijeti letke u kojima se mame poziva na brigu o zdravlju.

 

 

13. i 14. listopada učenici 4.G1, 4.G2 i 2.G1 razreda posjetili su izložbu fotografija „Ratni put 104. brigade ZNG-a Varaždin“. Izložba je postavljena u Muzeju planinarstva u Ivancu povodom 30. godišnjice osnutka Brigade. Nakon kratkog upoznavanja sa sadržajem i svrhom izložbe, učenici su razgledali fotografije na kojima su prepoznali neke sugrađane, a svoje utiske zapisali u knjigu dojmova.

Posjeti izložbi organizirani su u sklopu satova Povijesti i Sata razrednika s ciljem jačanja građanskih kompetencija kod učenika, razvijanja temeljnih vrijednosti poput poštivanja ljudskoga dostojanstva te promoviranja vrijednosti i značenja Domovinskoga rata.

Petra Svetec, prof. i Marjana Šambar, prof.

Uz Svjetski dan učitelja, za nastavnike Srednje škole Ivanec održana je radionica naziva Komunikacijski obrazac za kolegijalni dijalog. Radionicu je održala dr.sc. Sanja Kišićek s Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu koja je naglasila važnost stvaranja snažnog timskog okruženja temeljenog na učenju i rastu svakog pojedinca. Nastavnici su aktivno sudjelovali u strategijama provođenja protokola za kreiranje zajedništva te umijeću postavljanja pitanja kako bi sugovornika doveli do razrješenja problema, dileme ili nedoumice. 

15. Tjedan cjeloživotnog učenja koji se održavao od 27. rujna do 3. listopada 2021. obilježili smo suradnjom s Centrom eksperimentov Maribor. 

U četvrtak 30. rujna, održane su radionice za učenike i nastavnike u kojima su nam djelatnici Centra eksperimentov predstavili didaktičko pomagalo naziva Zelene energije grada kojemu je cilj upoznati učenike s obnovljivim izvorima energije i prednostima uporabe istih na jednostavan i zabavan način. Kroz radionice su učenici, ali i nastavnici isprobali i spoznali prednosti korištenja obnovljivih izvora energije te osnove djelovanja elektrana i električne mreže. 

Smotra Sveučilišta u Zagrebu će se i ove godine zbog epidemioloških mjera održati u virtualnom okruženju od 25. do 27. studenoga 2021. pod motom Klikni s faksom!

Sve detalje i nove informacije pratite uskoro na našoj mrežnoj stranici: http://smotra.unizg.hr/  i podstranici Smotr@ ;koja će služiti kao središnje mjesto za informiranje maturanata, potencijalnih budućih studenata Sveučilišta u Zagrebu (klikom na logotip pojedinog fakulteta ili akademije).

Dragi učenici!

BHV Education jedanaestu godinu zaredom organizira međunarodni sajam školovanja na kojem će se predstaviti prestižna sveučilišta i škole iz Nizozemske, Danske, Švicarske, Italije, Velike Britanije, Japana i drugih zemalja. Osim prilike za osobni razgovor s predstavnicima sveučilišta iz inozemstva, na  Danima mobilnosti i edukacije ćete imati priliku sudjelovati u nizu zanimljivih panela i radionica s aktualnim temama iz područja obrazovanja u inozemstvu koja će voditi predstavnici gostujućih sveučilišta i škola, studenti i polaznici programa i BHV savjetnice.

Otkrij koje su novosti u svijetu obrazovanja u inozemstvu; zašto je besplatan studij u Danskoj najpopularniji; zbog čega je ove godine Nizozemska IN studijska destinacija; sve o prestižnom i tradicionalnom studiju u Italiji te ponešto o studiju u Velikoj Britaniji, Austriji i Japanu, srednjoj školi u UK-u i SAD-u kao i o poznatim švicarskim fakultetima koji su najbolji u području hotelskog menadžmenta i kulinarstva.

Teme i raspored za sajam uživo:

11:00-13:00 Vodič kroz školovanje u inozemstvu 2022. (svi izlagači na sajmu)
13:45-14:30 Srednja škola u UK-u i SAD-u
14:30-15:15 Društvene znanosti u Austriji, Danskoj & UK
15:15-16:00 TOP škole u Europi: Business, Management, Hospitality & Tourism
16:00-16:45 Engineering: Programi budućnosti u Danskoj, UK & Italiji
16:45-17:30 Dizajn i arhitektura u Italiji
17:30-18:15 Nizozemska je IN studijska destinacija: Putopis i posjet fakultetima

Više informacija možete pronaći OVDJE.

 

Stranica 1 od 87

Back to top