eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Naša avantura s projektom „MathReality” uskoro završava!

17.04.2021.  -  Napisala  Iskra Petak

Srednja škola Ivanec od 1. studenog 2018. sudjeluje u međunarodnom Erasmus+ projektu „MathReality“, a projekt završava 30. travnja 2021. Nositelj projekta je Fermat Science iz Francuske, a uz Srednju školu Ivanec partneri su škole i organizacije iz Italije, Rumunjske, Belgije i Cipra. Vrijednost projekta iznosi 186.475 eura.

Ovim projektom smo uvođenjem tehnologije virtualne stvarnosti našim učenicima osigurali interaktivnu, zabavnu i učinkovitu nastavu matematike. Inovativnim metodama učenja i poučavanja željeli smo unaprijediti matematičke kompetencije učenika i pokazati im da matematika ne mora biti dosadna i teška.

Kako bi upoznali nastavnike drugih škola s primjerima i pedagoškim aspektima korištenja tehnologije virtualne stvarnosti u nastavi matematike, u petak 16. travnja 2021. smo u Srednjoj školi Ivanec održali stručni skup nastavnika matematike na temu „Kako zainteresirati učenike za učenje matematike?”. Zbog ograničenog broja sudionika koji su mogli osobno prisustvovati skupu radi pandemije COVID-19, svi zainteresirani sudionici mogli su pratiti predavanja i online. Kroz predavanje ravnateljice, nastavnika matematike i informatike sudionici su se upoznali s projektom i kreiranim rezultatima: Brošura VR u obrazovanju, Pedagoški vodič VR za matematiku, praktične hands-on vježbe i scenariji poučavanja. Nakon održanih predavanja, sudionici su prisustvovali VR radionici te su osobno mogli isprobati VR naočale i kreiranu aplikaciju sa vježbama za virtualnu matematiku.

Svi kreirani rezultati projekta bit će dostupni na web stranici projekta www.math-reality.eu.

 

Pročitano 1642 puta

Back to top