eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Europski kviz o novcu - izvrsni rezultati naših učenika

25.03.2022.  -  Napisala  Iskra Petak

Hrvatska udruga banaka tijekom Europskog tjedna novca 21. – 27. ožujka 2022., održala je treći puta „Europski kviz o novcu“ (eng. European Money Quiz), online natjecanje za timove učenika od 13 do 15 godina. Na kvizu je sudjelovalo više od 100 osnovnih i srednjih škola te više od 1100 učenika iz 68 različitih gradova diljem Hrvatske (ukupno 257 timova). Europski kviz o novcu je projekt Europske bankovne federacije čiji je cilj učenjem i pripremama za kviz poboljšati financijsku pismenost djece i mladih diljem Europe. Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme.

Nastavnici ekonomske grupe predmeta, Tatjana Putar i Davor Žukina, pripremali su naše učenike za ovaj kviz. Najbolji rezultat osvojili su Natan Grabar i Damian Milovec iz 1.E razreda kojima je pripalo treće mjesto te su osvojili nagradu Hrvatske udruge banaka! Zapažene rezultate između 257 timova postigli su i Karlo Sever i Adriano Zagorac (1.E) koji su na 15. mjestu, zatim Anamarija  Krtanjek, Leona Grabar, Antonija Bistrović i Lorena Pofuk (1.E) koje su na 23. mjestu, Matea Bogadi i Lana Žlibar (1.E) s postignutim 24. mjestom te Janja Car (2.G2) i Tara Ribić (2.G1) koje su na 51. mjestu. 

Vijest o samom natjecanju možete pročitati na portalu Hrvatske udruge banaka: https://hub.hr/hr/ucenici-iz-vinkovaca-pobijedili-na-ovogodisnjem-europskom-kvizu-o-novcu-u-hrvatskoj

Čestitamo učenicima i njihovom mentorima!

Davor Žukina, prof.

 

 

Pročitano 1378 puta

Back to top