eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Terenska nastava učenika 1. i 2.P razreda

26.05.2022.  -  Napisala  Iskra Petak

U ponedjeljak su učenici 1. i 2.razreda, smjer prodavač, u sklopu terenske nastave obišli proizvodne pogone tvornice prehrambenih proizvodaVindija u Varaždinu, a nakon toga i grad Đurđevac s njegovim znamenitostima i ljepotama.

Tako su u tvornici Vindija prošli kroz pogon proizvodnje pasteriziranog i steriliziranog mlijeka i sokova, pogon proizvodnje fermentiranih proizvoda (jogurta, acidofila, kefira), pogon proizvodnje sireva (gdje su vidjeli način kako se sirevi stavljaju u proces zrenja), a ujedno su se kroz sve pogone upoznali i s raznim oblicima ambalažiranja tih proizvoda. U razgovoru s vodičima - djelatnicima u tvornici te upoznavanjem s procesima i fazama u proizvodnji mliječnih proizvoda i sokova, učenici su imali priliku povezati nastavni sadržaj s viđenim.

Nakon toga posjetili su Đurđevac, Utvrdu Stari grad i pripadajući muzej (gdje su se upoznali s nastankom grada i tradicijom Picokijade), zatim novi Posjetiteljski centar s multimedijskim i interaktivnim sadržajem (gdje je prikazan nastanak Zemlje, pijeska i sl.) te mini ZOO s devama, konjima, magarcima, kozama i ostalim životinjama. Na taj su se način učenici upoznali s  poviješću i načinom života ljudi podravskog kraja, njihovom kulturom, tradicijom te prirodnim ljepotama toga kraja.

 

Pročitano 1678 puta

Back to top