eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Inspirativno predavanje Slavena Škrobota

27.05.2022.  -  Napisala  Iskra Petak

U četvrtak 26. svibnja, nešto više od stotinjak naših učenika u ivanečkom je kinu poslušalo inspirativno i poticajno putopisno predavanje Slavena Škrobota.

Slaven Škrobot je zaljubljenik u putovanja, i to ona malo ekstremnija, a o svojim putovanjima redovito piše i blogove. No to ne bi bilo ništa neobično da je riječ o potpuno zdravoj osobi. Naime, Slaven je nepokretan, s dijagnozom "tetraplegije". Prije trinaest godina nesretnim je skokom u more slomio vrat te ostao prikovan za kolica. Njegova priča i borba za ispunjen život kojega svaki dan živi punim plućima, puno više i jače od većine nas, ostavila nas je da promislimo i shvatimo kako neke stvari olako shvaćamo i ne cijenimo dovoljno.

Slaven nam je pričao o svojim putovanjima i avanturama kroz hrvatske otoke, pustinje Maroka, safariju u Tanzaniji, kako je postao prva osoba koja se u kolicima popela na hram u drevnom gradu Petra u Jordanu, kako je mjesecima putovao Australijom, kako je biciklom prošao višemjesečni put od Savudrije do Istanbula... Većina od tih putovanja bila bi preekstremna i preopasna i za potpuno pokretnu osobu, ali Slavenu to samo predstavlja dodatni izazov i cilj koji mora osvojiti. Za njega prepreke ne postoje pa već planira novo putovanje biciklom od Zagreba do Senegala.

Uz sve to, Slaven je veliki humanitarac jer kroz pisanje blogova i putovanja sakuplja financijska sredstva kojima kupuje posebno prilagođene bicikle za nepokretne osobe kako bi i one mogle biti mobilnije poput njega.

Zahvaljujemo Slavenu na dolasku i Kinu Ivanec na organizaciji predavanja te vjerujemo da ćemo se često sjetiti Slavenovog primjera i njegove poruke kako ništa nije nije nemoguće ako to doista želimo!

 

 

Pročitano 615 puta

Back to top