Budući da u listopadu obilježavamo Svjetski dan hrane i nacionalni Tjedan školskog doručka, učenici 4.E razreda su s razrednicom Anitom Čelig jutros udružili snage i pripremali različite vrste zdravog doručka.
Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a koliko je važno pritom imati nutritivno bogat doručak koji hrani mozak, daje energiju i snagu, učenicima je objasnila njihova razrednica koja ih želi usmjeriti na put stvaranja pravilnih prehrambenih navika. Od voća, jogurta i mlijeka, zobenih pahuljica i raznih smoothieja, domaćih marmelada bez dodanih šećera, sendviča s integralnim kruhom pa sve do integralnih tortilla sa zdravim namazima, povrćem i šunkom pronašlo se na stolovima oko kojih su učenici sami stvarali nove i ukusne kombinacije doručka. Vjerujemo da su se svi uvjerili koliko je jednostavno ujutro pripremiti zdravu i ukusnu kombinaciju obroka kojom će lakše odraditi sve školske obaveze!