eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Noć muzeja: Virtualni STEM muzej za srednjoškolce!

27.01.2023.  -  Napisala  Iskra Petak
Noć muzeja je manifestacija koja se održava već osamnaestu godinu za redom u svrhu promicanja važnosti i moći muzeja, kao i naglašavanja odgovornosti muzejske zajednice za prirodne, kulturne i ekonomske procese u društvu, za očuvanje materijalne i nematerijalne baštine za budućnost te za izgradnju zajednice i pojedinca.
Budući da su i muzeji jedni od centara istraživanja, inovacija i primjene suvremenih tehnologija, i naša se Škola prigodno uključila u ovogodišnju manifestaciju i složila s ovogodišnjom temom manifestacije „Muzeji su važni“.
Srednja škola Ivanec u sklopu Erasmus+ projekta „Virtualni STEM muzej“ s partnerima iz Francuske YuzuPulse, Cipra Citizens In Power, Belgije Logopsycom i Portugala EscolaProfissonal Espinho razvija prvi europski virtualni STEM muzej za srednjoškolce, pa smo u ovom tjednu sa učenicima naše škole proveli pilot testiranje virtualnog STEM muzeja. Muzej će učenicima omogućiti interaktivno iskustvo te će se kao u pravom muzeju moći razgledati i istražiti 60 virtualnih kolekcija izloženih u 4 sobe:
1. izložba znanosti,
2. izložba tehnoloških inovacija,
3. izložba suvremenog inženjerstva i
4. izložba skrivene matematike.
Virtualni STEM muzej bti će javno dostupan već u travnju na web pregledniku čime će se omogućiti dostupnost velikom broju svih zainteresiranih korisnika. A što su naši učenici anonimno u anketi nakon testiranja rekli o njemu pročitajte u galeriji.

 

Pročitano 523 puta

Back to top