eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

π(TA) FEST u Srednjoj školi Ivanec

14.03.2023.  -  Napisala  Iskra Petak

Danas su učenici i nastavnici Srednje škole Ivanec obilježili Dan broja PI kroz dvije aktivnosti.

U aktivnosti 1 učenici su nam ispekli pite, donijeli ih u školu i ugodno nas iznenadili svojom kreativnošću i ukusima svake pite. Učenici su imali na izbor pripremiti slatku ili slanu verziju pite. Ukupno se na stolu pronašlo 9 zanimljivih i različitih slatkih pita (voćnih, čokoladnih, sa sirom, makom,…). Stručno povjerenstvo u sastavu ravnateljice škole Lidije Kozina, profesorica matematike Marine Kušen i Dubravke Držaić-Taourirt te učenika Davida Galića (3.G1) i Roberta Bluma (4.G2) je prema unaprijed dobivenoj rubrici vrednovanja za pite vrednovalo svaku od njih svojim kušanjem.

Pobjednička pita pripala je učenici Vidi Jagić, iz 4.G2 razreda. Vida nam je pripremila najukusniju pitu sa šumskim voćem. Želimo joj da i dalje bude vrsna u pečenju raznolikih pita, slatkih ili slanih. Drugo mjesto osvojila je učenica Marta Slivar iz 1.G1 razreda koja nam je pripremila ukusnu pitu s makom i sirom. Viktorija Kelemen iz 4.G1 razreda ispekla nam je jednu Čoko – PI pitu za čokoljupce i time osvojila treće mjesto od strane žirija.

Isto tako, učenici 4.G1 razreda pripremali su nam i topli napitak, kavu uz pitu.

U aktivnosti 2 učenici su trebali pronaći najoriginalniji kružni oblik Srednje škole Ivanec, fotografirati ga, izmjeriti opseg i polumjer kružnog oblika te provjeriti je li omjer opsega i promjera približna vrijednost broja PI. Najuspješniji u toj aktivnosti bili su učenici 1.G1 razreda osvojivši prvo mjesto od strane žirija. Učenici su izašli na košarkaško igralište te se zabavili uz PI. Drugo mjesto pripalo je učenicima na izbornoj nastavi iz matematike iz 4.G1 razreda. Galeriju njihovih radova možete pogledati na sljedećoj poveznici: http://bit.ly/3ZFSc9u.

Hvala svim učenicima i nastavnicima na opuštenom i kreativnom druženju s brojem PI!

Koliko nam je bilo matematički kreativno (i ukusno) pogledajte galeriju slika.

Petra Hiržin, nastavnica matematike

 

Pročitano 527 puta

Back to top