eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Čitanjem smo obilježili Dan europskih autora

27.03.2023.  -  Napisala  Iskra Petak
Danas, 27. ožujka, se po prvi puta diljem država članica Europske unije obilježio Dan europskih autora kao nova inicijativa Europske komisije s ciljem promicanja europskih autora.
Kroz akciju „Čitanje u školama“ odvijala su se paralelna događanja u srednjim školama diljem država članica pa su se toj akciji priključili učenici i profesori naše škole. Uz organizaciju knjižničarke Iskre Petak i profesorice hrvatskoga jezika Maje Držaić, veliki je odmor bio rezerviran za čitanje u holu škole. Tako su Melanija Car i Lea Naglaš iz 2.P razreda čitale poeziju Tina Ujevića i Dobriše Cesarića dok je Ema Lonjak iz 4.G2 razreda pročitala ulomak iz priče Černobilske lutke koja je dio zbirke priča Poštovani kukci i druge jezive priče hrvatske spisateljice Maše Kolanović. Akciji čitanja rado su se odazvali i naši profesori pa je tako profesor Marko Gotal pročitao prolog iz putopisa Džungla Davora Rostuhara, a profesorica Petra Svetec ulomak iz romana Ja se ne bojim talijanskog autora Niccole Ammanitija. Profesorica Emilija Leskovar čitala nam je na engleskom jeziku, ulomak iz romana Slam Nicka Hornbyja.
Vjerujemo da smo ovim čitanjem uspjeli dokazati raznolikost europske literature te da smo potaknuli učenike da čitaju još više. #ReadWithEurope!

 

Pročitano 571 puta

Back to top