eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Svjetski dan štednje

31.10.2023.  -  Napisala  Iskra Petak

Svjetski dan štednje (31.10.) učenici 2.E i 4.E razreda obilježili su različitim aktivnostima. Na predmetu Uvod u poslovno upravljanje izradili su prezentaciju o efikasnom upravljanju vremenom sa zaključkom "Vrijeme je novac", uredili su pano o različitim načinima štednje, štednim navikama Hrvata i zaključili da se može uštedjeti ako samo smanje nepotrebne troškove.

Na predmetu Tržište kapitala održana je debata na teme Štednja u bankama vs Ulaganje u vrijednosne papire, na kojoj je zaključeno da obje solucije imaju svoje prednosti i nedostatke, ali da je ipak isplativije ulagati u vrijednosne papire. Također je zaključeno da bi bilo dobro da svoju ušteđevinu ne ulažemo samo na jedno mjesto, već ju trebamo diverzificirati na više različitih štedno - ulagačkih proizvoda kako bismo smanjili rizik, odnosno, kako se kaže "Ne stavljati sva jaja u istu košaru!".

Na predmetu Vježbenička tvrka učenici su  izradili kratak video u digitalnom alatu Canva te odgovorili na pitanja Gdje štedjeti i kako odabrati štedni proizvod?, a kako to izgleda možete vidjeti na https://drive.google.com/file/d/1Mnomo2pxWs091cFz5r1eftg0X0GAYrTD/view?usp=sharing

Valentina Šantalab Martan

 

Galerija slika

Pročitano 324 puta

Back to top