eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Svjetski dan mentalnog zdravlja

11.10.2024.  -  Napisala  Iskra Petak

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se diljem svijeta svake godine 10. listopada. Psihologinja Tea Košić i pedagoginja Anja Rutić održale su predavanje o mentalnom zdravlju, a točno u 10:10 sati u školi se oglasilo izvanredno zvono, tzv. zvono za „uzbunu za mentalno zdravlje“. Nastavnici i učenici su na kratko prekinuli nastavu i pročitali pismo o važnosti mentalnog zdravlja. Na kraju su učenici na papirić anonimno i kratko odgovorili na dva pitanja:

  1. Napiši jednu želju, nešto što ti trenutačno ili inače u životu treba da bi se osjećao/la bolje i koja bi pozitivno utjecala na tvoje psihičko zdravlje.
  2. Što od sebe možeš i spreman/na si pokloniti drugoj osobi kako bi se ta osoba bolje osjećala (materijalno ili nematerijalno)?

Pročitavši učeničke odgovore zaključili smo da, iako smo svi različiti, dolazimo iz različitih sredina i obitelji, imamo različite interese i planove u životu, naše želje i potrebe za dobro psihičko zdravlje su više-manje iste. U nastavku pogledajte što su učenici najčešće pisali.

Također, većina učenika je kod sebe prepoznala slične stvari koje mogu pokloniti drugima kako bi se drugi osjećali bolje.

Na nekoliko minuta svi smo zajedno promislili o našem mentalnom zdravlju te što bi mi mogli sami učiniti da nekome pomognemo da se osjeća bolje.

Anja Rutić, pedagoginja

 

 

Drugima mogu pokloniti 002    Želje i potrebe 002

 

Galerija slika

Pročitano 49 puta

Back to top