eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Lovro Rešetar - dobitnik prestižne druge Nagrade Gjalski

25.10.2024.  -  Napisala  Iskra Petak

Lovro Rešetar, učenik 4. G1 razreda, osvojio je prestižnu drugu Nagradu Gjalski u kategoriji srednjih škola te ponovno pokazao svoj iznimni talent za pisanje. Natječaj Gjalski svake godine potiče perspektivne mlade autore na pisanje kratkih priča, a naš je Lovro napisao izvrsnu distopijsku kratku priču Kuda stremi crni i kadri Nihil-bog? koju možete pročitati u privitku. Svečana dodjela nagrada učenicima srednjih škola održala se 24. listopada 2024. s početkom u 17 sati u Zaboku u Gradskoj galeriji, a nagrađeni su učenici čitali svoje kratke priče.

Kao svaki pravi pisac, Lovro je prvenstveno strastveni čitatelj, a pisanjem se također bavi od djetinjstva. U osnovnoj je školi bio sudionik pjesničke manifestacije Goranovo proljeće pokazavši umijeće pisanja stihova koje je nastavio marljivo brusiti tijekom srednjoškolskog obrazovanja. To je i dokazao osvojivši u lipnju 2023. godine drugu nagradu za lirsku pjesmu Bergamont – meditacija u kafiću Cherry na pjesničkom natječaju Poezitiva i pohvalu za lirsku pjesmu Kad ugasnu zvijezde na pjesničkom natječaju Josip Prudeus u studenom 2022. godine.

Književna Nagrada Gjalski ove godine slavi 30 godina svojega postojanja, stoga smo izuzetno ponosni na Lovra koji je jučer predstavio našu školu pročitavši svoju priču na ovoj značajnoj književnoj manifestaciji. Bravo, Lovro!

Također, čestitamo i Lovrinoj mentorici, profesorici hrvatskoga jezika Maji Držaić koja prepoznaje i potiče mlade talente u njihovim umjetničkim izričajima!

 

Pročitano 81 puta

Back to top