×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/531
eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Predavanje povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti

27.10.2017.  -  Napisala  Iskra Petak

Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine u razdoblju 15. studenog do 15. prosinca s ciljem senzibilizacije javnosti za borbu protiv ovisnosti. Cilj je upozoriti javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti te putem šire društvene akcije promicati zdrav način života. Prema rezultatima Europskog istraživanja o pušenju, pijenju alkohola, uporabi droga i rizičnim čimbenicima među učenicima, hrvatski su učenici daleko iznad prosjeka u konzumiranju alkohola i pušenju cigareta.

Zbog toga smo i ove godine nastavili dugogodišnju suradnju s dr. Vilimom Kolarićem iz Službe za plućne bolesti i TBC Klenovnik koji je učenicima govorio o štetnosti pušenja, ne samo za one koji su aktivni pušači, već i za one koji se u toj ulozi nađu kao pasivni pušači. Svake godine pušenje širom svijeta uzrokuje smrt preko četiri milijuna ljudi te oduzima 20 godina života.

Vjerujemo da je dr. Kolarić svojim predavanjem, pričama iz dugogodišnjeg liječničkog iskustva te potresnim fotografijama uspio potaknuti naše učenike i nastavnike da dobro razmisle kad imaju namjeru zapaliti cigaretu ili biti u društvu pušača.

 

 

Galerija slika

{gallery}531{/gallery}
Pročitano 1165 puta

Back to top