eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

HERE Map Makers – započela provedba projekta

31.10.2017.  -  Napisala  Iskra Petak

2.listopada 2017. godine Srednja škola Ivanec započela je s provedbom projekta HERE Map Makers u sklopu programa ERASMUS+ suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse za čiju su provedbu odobrena sredstva EU fondova u iznosu od 104.910,00 eura.

Ovom međunarodnom projektu nositelj i glavni koordinator je Srednja škola Ivanec, a partneri su: HERE International BV - Glavna podružnica Zagreb (jedna od vodećih svjetskih tvrtki za izradu digitalnih karata), Geodetska škola Zagreb, Gospodarska škola Varaždin, Srednja gradbena šola Ljubljana, Slovenija, IES Sefarad, Toledo, Španjolska, Liceo Scientifico e Linguistoco "O. Tedone", Italija i Liceum Przymierza Rodzin, Varšava, Poljska.

U 20 mjeseci trajanja projekta, odnosno do 30. svibnja 2019. godine, predviđene su sljedeće aktivnosti:

- 3 transnacionalna sastanka (Zagreb, Toledo, Ivanec)

-  edukacija 14 nastavnika iz područja geografskih informacijskih sustava uz korištenje najnovijih alata pri izradi digitalnih karata 

 - tijekom 2018. godine nastavnici će nakon edukacije prenijeti stečena znanja na učenike u svojim školama u okviru aktivnosti koje su vezane uz geografske informacijske sustave

 - ljetni kamp za učenike u Hrvatskoj - 42 učenika iz svih partnerskih škola u kojem će učenici razmjenjivati internacionalna iskustva međusobno i u suradnji s nastavnicima i HERE predstavnicima raditi na kreiranju sadržaja za digitalne karte

- tijekom školske godine 2018./2019. učenici će u svojim školama raditi praktične zadatke vezane uz prikupljanje, vizualizaciju i analizu prostornih pojava na lokalnom području i kreirati digitalne karte lokalnog područja i to turističkog ili kulturnog sadržaja.

 

Cilj projekta je ojačati kapacitete škola u učenju geografskih informacijskih sustava u skladu s modernim trendovima izrade digitalnih karata. 

Učenici će radom sa najnovijim IKT tehnologijama i alatima, inovativnim sadržajima i metodama steći kompetencije za izradu digitalnih karata.

Učenici i profesori iz navedenih škola razmijenit će svoja iskustva u području digitalne kartografije, educirati se o novim tehnologijama i HERE softver alatima te će primijeniti nova znanja u izradi digitalnih karata lokalnog područja. 

Pročitano 1207 puta

Back to top