eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Predstavljen projekt „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju“

01.03.2018.  -  Napisala  Iskra Petak

U utorak, 27. veljače 2018., održana je početna konferencija za medije na kojoj je predstavljen, više od 807.967,46 kuna vrijedan projekt – „Višejezičnost u digitalnom i multikulturalnom okruženju“. Nositelj je Projekta Upravna škola Zagreb, dok je Srednja škola Ivanec, uz Srednju školu Zlatar i Srednju školu Krapina, jedan od partnera. Konferencija za medije održana je u Upravnoj školi Zagreb s početkom u 10 sati, a Projekt je javnosti predstavila ravnateljica Upravne škole, Suzana Hitrec.

Pritom je istaknula kako vjeruje da će se ovim projektom znatno povećati kvaliteta učenika četiriju škola, ali i nastavnika koji će steći nova iskustva i poduke, što će im omogućiti podizanje naobrazbe u svojim školama. Kao važnije ciljeve, najavila je izradu kurikula novih fakultativnih predmeta iz njemačkog, engleskog i talijanskog jezika s integriranom digitalnom i multikulturalnom pismenošću. Uz to će se izraditi i priručnici za nastavnike te radni materijali za učenike koji će biti postavljeni u sustavu za online-učenje – Loomen te će biti dostupni svim zainteresiranim školama.

Naglasila je da su, kako bi mogli izraditi kurikule, nastavnici partnerskih škola polazili edukacije na početku Projekta: za provedbu digitalne pismenosti i u korištenju IKT-sustava za upravljanje učenjem, o izradi ishoda učenja te o multikulturalnosti/interkulturalnosti na studijskom putovanju u Nizozemskoj.

Na konferenciji su o Projektu govorile i ravnateljice partnerskih škola, Zdenka Rogina iz Srednje škole Zlatar te Lidija Kozina iz Srednje škole Ivanec.

Ravnateljica Lidija Kozina istaknula je da će Projektom učenici Srednje škole Ivanec imati veliki izbor u učenju stranih jezika, što će ih zasigurno učiniti kompetetivnijima na tržištu rada, a velika je novinā mogućnost učenja talijanskog jezika u našoj školi.

Dobra je vijest da će fakultativne predmete, kao i izvannastavnu aktivnost iz njemačkog jezika učenici moći pohađati već od jeseni u novoj školskoj 2018./2019. godini.

Konferenciji su još prisustvovali Katarina Milković, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje Zagreba, Zoltan Blaž-Piri iz Koordinacije nacionalnih manjina Grada Zagreba i Andrija Petrović iz Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i ljudska prava.

 

Na ovom linku možete vidjeti isječak iz Zagrebačke panorame koji govori o Projektu.

 

Pročitano 1264 puta

Back to top