eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

STEM festival na Visokom učilištu Algebra

07.10.2022.  -  Napisala  Iskra Petak

STEM festival je dio projekta "STEM akademija" sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske kojeg zajedničkim snagama provode Visoko učilište Algebra, HUKI – Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, Rudarsko geološko naftni fakultet te Institut za razvoj obrazovanja.

Festival će se održati 21. i 22. listopada 2022., oba dana od 10:00 do 18:00 sati na Algebrinom novootvorenom kampusu na adresi Gradišćanska 24 u Zagrebu, a namijenjen je mladima od 12 do 19 godina (s naglaskom na učenike svih razreda srednje škole neovisno o usmjerenju).

Na festivalu će se predstaviti zanimljivi izlagači koji će na interaktivan način prikazati razne teme, novitete i inovacije iz svijeta znanosti i tehnologije. U izložbenom vas prostoru očekuju demonstracije, radionice i igre s područja umjetne inteligencije, robotike, prirodnih znanosti, medicine i brojnih drugih, dok se u učionicama prema rasporedu možete priključiti zanimljivim predavanjima na raznolike STEM teme. Od postanka života na zemlji do programiranja svojeg robota - za svakog ponešto! Opise radionica i predavanja možete pročitati na web stranici, a raspored se nalazi i u privitku.

Poseban poziv upućuje se maturantima – svima koji žele saznati sve o maturi i zamkama koje krije, - Algebra nudi besplatno savjetovanje s ključnim informacijama za izbor pravog studija. Prijavu za online ili uživo sudjelovanje u savjetovanju obavezno je popuniti ovdje (zbog ograničenog broja sudionika).

Pročitano 602 puta

Back to top