eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Poziv na humanost, ali i ekološku osvještenost

23.01.2018.  -  Napisala  Iskra Petak

Poštovani nastavnici, dragi učenici!

Ovim putem pozivamo vas da još jednom pokažete veliko srce i donirate vlastitu neoštećenu MUŠKU odjeću koju više ne želite nositi štićenicima Odgojnog doma Ivanec. Štićenici doma nalaze se u dobnoj skupini od 14. do 21. godine, a potrebne su im jakne, dukse, trenirke, majice i patike svih veličina.

Doniranjem odjeće uljepšat ćete boravak mladićima smještenima u Dom, a istodobno vas želimo potaknuti na ekološki prihvatljivo zbrinjavanje odjeće koju više ne želite odijevati iako nije oštećena. S obzirom da se sintetički proizvodi ne mogu razgraditi predstavljaju veliku opasnost za okoliš, pa ponovno iskorištavanje i recikliranje tekstila pruža brojne ekološke i ekonomske dobrobiti. Na ovaj način uključujemo se i u izazov koji prati problematiku klimatskih promjena vezan uz projekt Polarni san Davora Rostuhara.

Odjeću možete donijeti u školu u utorak i srijedu, 23. i 24. siječnja te odložiti u za to predviđeno mjesto u amfiteatru škole.

Molimo vas da se sukladno svojim mogućnostima uključite u akciju te na taj način pokažete spremnost na pomaganje i ekološku osvještenost.

Zahvaljujemo u ime štićenika Doma.

 

Ivančica Harjač, voditeljica volonterske grupe

Iskra Petak, voditeljica projekta Polarni san

Pročitano 1093 puta

Back to top