eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

HERE Map Makers međunarodni ljetni kamp

11.06.2018.  -  Napisala  Iskra Petak

U Zagrebu će se od 11. do 17. lipnja 2018. godine održati međunarodni ljetni kamp za učenike i nastavnike vezan uz projekt HERE Map Makers, čiji je nositelj Srednja škola Ivanec.

U kampu će kao partneri na projektu sudjelovati HERE International BV - Glavna podružnica Zagreb, jedna od vodećih svjetskih tvrtki za izradu digitalnih karata, koji će voditi sve aktivnosti u kampu te nastavnici i 42 učenika iz Srednje škole Ivanec i sljedećih partnerskih škola: Geodetska škola Zagreb, Gospodarska škola Varaždin, Srednja gradbena šola Ljubljana, Slovenija, IES Sefarad, Toledo, Španjolska, Liceo Scientifico e Linguistoco "O. Tedone", Italija i Liceum Przymierza Rodzin, Varšava, Poljska.

Na kampu će učenici razmjenjivati internacionalna iskustva međusobno i u suradnji s nastavnicima i HERE predstavnicima, prikupljati podatke u prostoru, obrađivati ih i kreirati sadržaje za digitalne karte. Učenici će raditi u međunarodnim timovima tako da će svaki tim sačinjavati po jedan predstavnik iz svake zemlje, kartiranje će se izvršavati putem HERE-ovih alata za kartiranje te uz njihovu punu podršku i nadzor.

Istodobno, u Učionici budućnosti Srednje škole Ivanec u utorak 12. lipnja održati će se sastanak i prezentacije svih škola u kojima će učenici prezentirati sve svoje dosadašnje aktivnosti vezane uz projekt, a profesori će prezentirati diseminacijske aktivnosti za proteklo razdoblje od 6 mjeseci.

Budući da je cilj projekta HERE Map Makers ojačati kapacitete škola u učenju geografskih informacijskih sustava u skladu s modernim trendovima izrade digitalnih karata, učenici će radom sa najnovijim IKT tehnologijama i alatima, inovativnim sadržajima i metodama steći kompetencije za izradu digitalnih karata.

Kroz rad u kampu , učenici i nastavnici će međusobno komunicirati i surađivati sa sudionicima iz ostalih zemalja, što će utjecati na poboljšanje njihovih kompetencija u znanju stranih jezika, timskom radu, razvijanju socijalnih vještina i samostalnosti, a ujedno će bolje upoznati i kulture drugih zemalja. Također, svi sudionici će slobodno vrijeme iskoristiti za razgled znamenitosti i druženje s vršnjacima iz različitih zemalja.

 

HERE logo

Pročitano 1445 puta

Back to top