eu fondovi
opkk
eu-flag
Europska unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska unija
iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Dodjela RITHA diploma za rad s darovitima

02.05.2023.  -  Napisala  Iskra Petak

U Varaždinu je u petak 28. travnja 2023. godine održana treća po redu i dosad najveća međunarodna konferencija posvećenu radu s darovitom djecom u organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije i u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih i Sveučilištem Radboud iz Nizozemske. Ovogodišnja tema, rana identifikacija darovite djece te eminentni predavači pobudili su veliko zanimanje tako da je na konferenciji uživo ili online sudjelovalo više od 700 sudionika iz čak 31 države s četiri kontinenta. Predavači na konferenciji bili su vrhunski stručnjaci iz čak sedam zemalja: Australije, Hrvatske, Nizozemske, Njemačke, Škotske, Slovenije i Mađarske.

Konferencija je bila i prilika za svečanu promociju treće generacije polaznika programa usavršavanja za rad s darovitima RITHA (Radboud International Training on High Ability). RITHA je međunarodni program koji se odvija u suradnji Sveučilišta Radboud i Europskog Talent Centra Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije koji se sastoji od tri bloka edukacije, a po završetku kojeg polaznici stječu RITHA certifikat i međunarodnu kvalifikaciju – ECHA (European Council on High Ability) za provođenje programa za darovite učenike. Diplome je polaznicima, koji su uspješno završili RITHA edukaciju za praktičare, dodijelila predsjednica Europskog vijeća za darovite (ECHA) prof. Lianne Hoogeveen sa Sveučilišta Radboud iz Nizozemske.

Među polaznicima programa bila je i ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina. U sklopu trećeg praktičnog dijela edukacije ravnateljica je provela istraživanje o važnosti primjerenog i svrhovitog korištenja IKT-a kako bi se utjecalo na uspjeh, motivaciju i kreativnost darovitih učenika. Istraživanje će biti temelj za kreiranje Strateškog plana implementacije IKT-a u školi, a rezultate provedenog istraživanja o korištenju IKT-a u Srednjoj školi Ivanec možete pročitati u privitcima.

Pročitano 404 puta

Back to top